I det populære skiområde Grand Massif i de franske alper er der også mulighed for at nyde snelandskabet uden ski. Med Middelalder-landsbyen Samoëns som udgangspunkt kan man stresse af med en meditativ vandretur. Turister tilbydes en såkaldt "Afghan Walk", en guidet tur med en særlig vandreteknik, som er en form for aktiv meditation.

Teknikken blev traditionelt praktiseret af nomader i højlandet og fokuserer på at synkronisere åndedræt og fodtrin. På den måde skulle man kunne gå hurtigere og længere uden at blive træt.

Det traditionelle skisportssted er i det hele tage begyndt at satse mere på wellness. Samoëns byder også på yogalektioner, dampmad, massage og ansigtsbehandlinger. (vio)

 

  • Peter_Jensen

    Af:

    Jeg producerer tematillæg - om business, byggeri, energi, ferierejser, golf - og en bred vifte af emner. Jeg startede med journalistikken på Fyens Stiftstidende i 1971 (!). Har siden været omkring DR Fyn, TV2, DR-Sporten og 4 år som mediedirektør i International Table Tennis Federation i Lausanne, Schweiz. Ringen blev sluttet, da jeg vendte tilbage til Fynske Medier i 2007.