De fleste flyrejsende er klar over, at de ikke må tage større mængder væsker med i håndbagagen - højst 100 milliliter i én flaske eller beholder.

Men i nuet er det åbenbart svært at huske. Sidste år beslaglagde sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn over 7000 genstande, der betegnes som told- og afgiftspligtige. Det drejer sig blandt andet om vin, spiritus, øl, breezeres, visse typer parfume og deodoranter. Samlet vejede disse genstande 5,2 ton, skriver rejsebranchesitet Standby.dk.

Men det er dog en bagatel i forhold til de godt 86 ton vand, juice, sodavand, shampoo, tandpasta, cremer, syltetøj, ketchup m.m., som blev beslaglagt.

Knive, dolke, skruetrækkere, sakse og andre genstande, der kan bruges som våben, blev også opdaget i stort tal. Mere præcist cirka 4500 knive og dolke, over 6000 sakse og over 4600 stykker værktøj fra skruetrækkere til boremaskiner.

Måske tænker du så, at mange af disse ting kan købes billigt på auktion, men nej: De destrueres. (thor)

  • Thorup_Søren_(2015)_003

    Af:

    Jeg er rejseredaktør og dermed ansvarlig for Rejser, som produceres på Fyens Stiftstidende, men udkommer med koncernens - Jysk Fynske Mediers - 13 dagblade. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 1984. De første mange år som feature- og reportagemedarbejder, men efterhånden som rejsestoffet er blevet opprioriteret, har det fyldt mere og mere af min arbejdstid, og nu beskæftiger jeg mig ikke med andet. Dog er jeg også ansvarlig for det årlige golfmagasin, som koncernen udgiver. Har sammen med journalist Poul Husted skrevet reportagebogen "Næste år i Jerusalem" (1984).