Hvis man er på Floridas vestkyst i dagene fra 10. til 17. februar, er det værd at have lystfesten i Fort Myers i tankerne. For 80. gang fejrer byen opfinderen Thomas A. Edisons fødselsdag med den årlige "Edison Festival of Light", og når man alligevel er der, er det oplagt at besøge Edisons vinterhjem, hvor han tilbragte 46 vintre.

Edison opfandt blandt meget andet den elektriske pære - i alt nåede han at få 1200 patenter.

Hyldesten af ham kulminerer den 17. februar. Klokken 19 på Edison Stadium begynder en parade, som fortsætter gennem Fort Meyers centrum. Gennem to timer kan publikum se marchorkestre, udsmykkede vogne, klovne og mange andre passere forbi.

Se mere på www.edisonfestival.org. (thor)

  • Thorup_Søren_(2015)_003

    Af:

    Jeg er rejseredaktør og dermed ansvarlig for Rejser, som produceres på Fyens Stiftstidende, men udkommer med koncernens - Jysk Fynske Mediers - 13 dagblade. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 1984. De første mange år som feature- og reportagemedarbejder, men efterhånden som rejsestoffet er blevet opprioriteret, har det fyldt mere og mere af min arbejdstid, og nu beskæftiger jeg mig ikke med andet. Dog er jeg også ansvarlig for det årlige golfmagasin, som koncernen udgiver. Har sammen med journalist Poul Husted skrevet reportagebogen "Næste år i Jerusalem" (1984).