Flensburg: Julemarkedet lige nede over grænsen

Et af de mest populære tyske julemarkeder i grænselandet er Flensborg, som tiltrækker rigtigt mange danske besøgende. Foto: TAFF/ Benjamin Nolte

Flensburg: Julemarkedet lige nede over grænsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hele Flensborgs gågade mellem pladserne, Nordermarkt og Südermarkt, er et stort julemarked med plads til både de lokale og de tusinde af danske besøgende.

Måske er Flensborgs julemarked ikke det største. Men mon ikke der er en god chance for, at det er det længste. Den tanke er i hvert fald ikke langt væk, når man spadserer henad gågaden.

Julemarkedet i Flensborg strækker sig nemlig gennem den indre by med boder gennem det meste af gågaden mellem de to pladser, Nordermarkt og Südermarkt. Så den varme pølse frisk fra grillen man nyder på vej ned ad gaden, kan skyldes ned med lidt varm vin, Glühwein, et par meter længere henne.

Særligt pladsen Südermarkt er meget hyggelig, mener Friederike Heinemann, der er med til at organisere årets julemarked i Flensborg. Pladsen byder blandt andet på den mindste bar i Tyskland, hvor der kun er plads til et glas på disken.
Foto: TAFF/ Benjamin Nolte
Særligt pladsen Südermarkt er meget hyggelig, mener Friederike Heinemann, der er med til at organisere årets julemarked i Flensborg. Pladsen byder blandt andet på den mindste bar i Tyskland, hvor der kun er plads til et glas på disken. Foto: TAFF/ Benjamin Nolte

Nyd et glas efter indkøbet

Og rigtigt mange danskere har fået øjnene op for byens julemarked. Ikke alene de, der bor tæt på grænsen, men også familier, som kommer langvejs fra for at få et pust af den tyske julestemning

- Det er et højdepunkt for både turister og folk, der bor i Flensborg. Man kan nyde julemarkedet og shoppe samtidigt. Jeg tror, at de fleste benytter sig af muligheden for at få et glas Glühwein efter deres indkøb, siger Friederike Heinemann, der har ansvaret for at arrangere det årlige julemarked i byen.

Ifølge hende kommer der stadigt flere turister til byen i juletiden. Sidste gang byen talte efter, for to år siden, kom der fra mandag til og med torsdag op mod 15.000 mennesker forbi julemarkedet om dagen. Og i weekenden stiger tallet til 70.000 besøgende om dagen.

- Er man på gaden om lørdagen hører man næsten kun dansk. Og mange af dem, som har boder på markedet, har ansat folk, der taler dansk, så de bedre kan betjene turisterne. Ofte kan man også betale med kroner eller med kort. Det er de fleste danskere vant til at kunne betale med, siger Friederike Heinemann.

Foto: TAFF/ Benjamin Nolte
Foto: TAFF/ Benjamin Nolte

Bedre end kontoret eller sofaen

Hun understreger, at også mange af de lokale benytter fyraften til lige at mødes med venner på julemarkedet.

- Selv om det hurtigere bliver mørkt, og det er lidt koldere i vejret, er der på julemarkedet en masse mennesker og lys. Og så er det hyggeligere at gå ud i stedet for at blive på kontoret eller hjemme på sofaen. Det er med til at gøre det til en ganske særlig tid, siger Friederike Heinemann.

Foto: TAFF/ Benjamin Nolte
Foto: TAFF/ Benjamin Nolte

Flensburg: Julemarkedet lige nede over grænsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce