Børnekulturfestivalen på Langeland byder på en verdensmester i bordfodbold, en danmarkskendt youtuber og en Fifa-turnering foran biografskærmen. Festivalen fokuserer på børnenes interesser, ikke forældrenes, mener arrangør.

16 gange har hun vundet verdensmesterskabet i bordfodbold. Til børnekulturfestivalen på Langeland inviteres besøgende til at prøve kræfter med den nærmest uovervindelige Amalie Bremer.

- Så kan de seje drenge jo prøve og se, om de kan slå hende. Det tror jeg nu ikke, nogen kan, griner Søren Christensen, arrangør af børnekulturfestivalen og børnebibliotekar på Langeland Bibliotek.

Besøget fra bordfodboldmesteren er ikke det eneste populær-kulturelle indslag i efterårsferiens kulturfestival. Youtuberen Astrid Olsen besøger nogle af sine 100.000 følgere og fortæller om livet som stjerne på de sociale medier. Og Søren Christensen har arrangeret en Fifa-turnering foran den lokale biografs store lærred.

- Vi skaber børnekulturfestivalen ud fra en bred opfattelse af kultur. Vi har det helt traditionelle som teaterforestillinger, men vi kigger også på, hvad der foregår i børnenes liv lige nu. Og måske i højere grad på, hvad der interesserer børnene, end hvad der interesserer deres forældre, siger han.

Børnekulturfestivalen bliver skabt af Langeland Bibliotek og støttet af Langeland Kommune. Festivalen har i mere end 10 år været ophav til masser af efterårsferie-aktiviteter på Langeland. Se hele programmet på langelandbibliotek.dk eller følg med i begivenhed og nyheder på facebook.com/boerneneslangeland.

  • Limkilde_Anja_(2015)_015

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' Langelands redaktion, hvor jeg skriver om foreningsliv, kultur, skoler, mennesker og politiske beslutninger. Jeg er interesseret i det meste. Højere og mere smidig end de fleste. Jeg dyrker yoga og spiser ikke kød. Jeg bor sammen med min kæreste mellem skov, strand, stjerner og pastelfarvede solnedgange.

Mere om emnet

Se alle
3
10 fynske tip: Efterårsferie for børn og barnlige sjæle

10 fynske tip: Efterårsferie for børn og barnlige sjæle

Guide: Oplev en uhyggelig efterårsferie

Guide: Oplev en uhyggelig efterårsferie

Video-guide: Det kan du lave i Faaborg i efterårsferien

Video-guide: Det kan du lave i Faaborg i efterårsferien