Mange danskere vil opleve noget ekstraordinært i deres ferie. Og det må gerne være ekstremt.

Vandreture, mountainbike - og nu bjergbestigning.

Jysk Rejsebureau har mærket tendensen hos deres kunder på ekstreme vandreture, så nu udbyder bureauet en tur til toppen af Sydamerikas højeste bjerg, Aconcagua i Argentina.

Den første gruppetur gennemføres i slutningen af januar, og vejen op til toppen af det 6961 meter høje bjerg føres an af bjergbestigeren Rasmus Kragh.

Der gennemføres kun én tur i 2018, da sæsonen for at bestige Aconcagua er meget kort.

Ifølge Jysk Rejsebureaus direktør Niels Amstrup er det en tur for "de få rå".

- Det kræver, at man er i god fysisk og mental form, og det er fint, hvis man har højdeerfaring fra andre bjerge, for eksempel Mont Blanc. Men der kræves ikke erfaring med teknisk bjergbestigning.

Gruppen går op ad det, man kalder normalruten, som er den teknisk mindst krævende. Men man kan vente frosttemperaturer på 20-30 grader, så det kræver en stærk psyke og godt udstyr. (vio)

 

 

  • Peter_Jensen

    Af:

    Jeg producerer tematillæg - om business, byggeri, energi, ferierejser, golf - og en bred vifte af emner. Jeg startede med journalistikken på Fyens Stiftstidende i 1971 (!). Har siden været omkring DR Fyn, TV2, DR-Sporten og 4 år som mediedirektør i International Table Tennis Federation i Lausanne, Schweiz. Ringen blev sluttet, da jeg vendte tilbage til Fynske Medier i 2007.