Berlin, Lutherstadt Wittenberg, Leipzig, Weimar og Dresden er ikke blot hver især interessante byer, men set fra Danmark ligger de også i behagelig nærhed - de kan alle nås i bil på en dag.

Og hvis man påtænker at besøge en eller flere af byerne, er det værd at have i baghovedet, at der netop er udkommet en bog om de fem byer, "Indtryk fra Østtyskland" med undertitlen "En kulturhistorisk lystvandring gennem fem byer". Forfatteren er cand.phil Jørn Ørnstrup, som siden Murens fald har haft Østtyskland som et af sine foretrukne rejsemål.

290 sider, 249,95 kroner, Forlaget Mellemgaard. (thor)

  • Thorup_Søren_(2015)_003

    Af:

    Jeg er rejseredaktør og dermed ansvarlig for Rejser, som produceres på Fyens Stiftstidende, men udkommer med koncernens - Jysk Fynske Mediers - 13 dagblade. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 1984. De første mange år som feature- og reportagemedarbejder, men efterhånden som rejsestoffet er blevet opprioriteret, har det fyldt mere og mere af min arbejdstid, og nu beskæftiger jeg mig ikke med andet. Dog er jeg også ansvarlig for det årlige golfmagasin, som koncernen udgiver. Har sammen med journalist Poul Husted skrevet reportagebogen "Næste år i Jerusalem" (1984).