I en periode på syv uger kan du rejse rundt i det fynske øhav for kun 100 kroner.

Opdateret kl. 21.00: Indledningen er rettet. Man kan rejse rundt i syv uger for 100 kroner.

Få steder i Danmark tager sig så smukt ud som Det Sydfynske Øhav, og fra 25. juni til 14. august kan man som noget nyt rejse rundt mellem fem øer for blot 100 kroner så mange gange og så længe, man lyster. Der er altså alle muligheder for på en positiv måde at få økuller.

Bag initiativet står turistkontorerne og havnene i Svendborg og Faaborg. Ifølge Mads Rye Sletbjerg, turistchef i Faaborg, er det muligt at nå alle fem øer (Hjortø, Skarø, Drejø, Avernakø og Lyø) på én dag, men hvis man har ambitioner om at besøge dem alle, anbefaler han mindst én overnatning på en af øerne.

Til daglig er de fem øer ikke alle indbyrdes forbundet med færger, men takket være den lille, charmerende færge - de fleste vil nok sige båd - Hjortøboen, som sejler fra Svendborg, og som bliver forbindelsesled i rutenettet i sommerperioden, kan det altså lade sig gøre med et effektivt øhop.

Mads Rye Sletbjerg nævner som kuriosum, at det med offentlige transportmidler vil tage lige så lang tid at komme fra Skarø til Avernakø, som det tager at komme fra København til Paris, skønt der blot er få kilometer mellem de to øer.

Hvis øhoppet begynder i Svendborg, koster billetten 100 kroner for voksne og 60 kroner for børn, mens prisen fra Faaborg er 120 kroner for voksne og 85 kroner for børn. Det svarer til prisen for én normal billet, men her gælder den altså, indtil man vender tilbage til det fynske fastland.

Pladsbestilling foretages hos Svendborg Havn, tlf. 62 23 30 84 på alle hverdage mellem klokken 9 og 12.

Se mere på www.visitfaaborg.dk og www.svendborg-havn.dk.

  • Thorup_Søren_(2015)_003

    Af:

    Jeg er rejseredaktør og dermed ansvarlig for Rejser, som produceres på Fyens Stiftstidende, men udkommer med koncernens - Jysk Fynske Mediers - 13 dagblade. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 1984. De første mange år som feature- og reportagemedarbejder, men efterhånden som rejsestoffet er blevet opprioriteret, har det fyldt mere og mere af min arbejdstid, og nu beskæftiger jeg mig ikke med andet. Dog er jeg også ansvarlig for det årlige golfmagasin, som koncernen udgiver. Har sammen med journalist Poul Husted skrevet reportagebogen "Næste år i Jerusalem" (1984).

Mere om emnet

Se alle
Turistsucces: Sejlads udbredes til hele Det Sydfynske Øhav

Turistsucces: Sejlads udbredes til hele Det Sydfynske Øhav

3
Næsten i mål: Claus fra Ærø vil besøge alle danske øer

Næsten i mål: Claus fra Ærø vil besøge alle danske øer

2
Fynsk ø-hop hitter: Hjortøboen fuldt booket indtil august

Fynsk ø-hop hitter: Hjortøboen fuldt booket indtil august