Et ombygget fragtskib tager passagerer med på den faste rute mellem øer i Fransk Polynesien. Guide følger med rundt.

Øerne i Fransk Polynesien i Stillehavet kan nu besøges som passager på et fragtskib. Vel at mærke et skib, som er ombygget, så passagererne kan få et ganske behageligt liv om bord. Der er for eksempel restaurant, bar, fitnesscenter, en lille butik og pool. Værelserne er i varierende størrelse - fra såkaldte dorms til dobbeltværelser, og prisen afhænger af den klasse, man vælger.

Jysk Rejsebureau har netop lanceret rejserne, og konceptet er afprøvet, idet bureauet sælger lignende sejlture i Thailand og Filippinerne.

Fragtskibet Aranui 5 sejler i rute mellem en række øer i Fransk Polynesien, og mens skibet losser og laster i havnene, udforsker passagererne øernes kultur, natur og undervandsliv. Det kan være på Marquesas-øerne, som er kendt for interessant historie, kultur og natur, på snorkelparadiset Fakarava, hvor man kan komme tæt på tusindvis af hajer, Bora Bora, hvor mange "bounty-ø-billeder" bliver taget, og Rangiroa, der er en af verdens største atoller.

På almindelige krydstogtskibe er der underholdning om bord. På Aranui 5 er den erstattet af "undervisning" - en guide fortæller på sejlturen mellem øerne om den polynesiske historie, om seværdigheder på den næste ø, man skal besøge, om naturen osv.

Man vælger selv, om opholdet om bord skal være 7, 10 eller 14 dage. Det kan kombineres med ophold på en eller flere andre øer før eller efter sejlturen. Mad og udflugter er inkluderet i prisen på pakkerejsen, som også inkluderer flytransport fra og til Danmark.

Jysk Rejsebureau anbefaler, at rejsen gennemføres i juni, juli eller august, hvor vejret er bedst.

Priseksempel på 17-dages rejse (14 dage om bord på skibet): Fra 32.495 kroner pr. person, når to deler kahyt.

  • Thorup_Søren_(2015)_003

    Af:

    Jeg er rejseredaktør og dermed ansvarlig for Rejser, som produceres på Fyens Stiftstidende, men udkommer med koncernens - Jysk Fynske Mediers - 13 dagblade. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 1984. De første mange år som feature- og reportagemedarbejder, men efterhånden som rejsestoffet er blevet opprioriteret, har det fyldt mere og mere af min arbejdstid, og nu beskæftiger jeg mig ikke med andet. Dog er jeg også ansvarlig for det årlige golfmagasin, som koncernen udgiver. Har sammen med journalist Poul Husted skrevet reportagebogen "Næste år i Jerusalem" (1984).