New York Botanical Garden er i sig selv en populær seværdighed, men hvert år omkring jul bliver den ekstra attraktiv for især børnefamilier. Her kan de nemlig se Holiday Train Show, som godt nok er tilbagevendende, men aldrig det samme. Kendte bygninger og landskaber bygges alene af naturmaterialer som nødder, frø, blade og grene.

Over 150 kendte New York-bygninger i miniatureudgaver kan beundres - i år blandt andet Frihedsgudinden, Empire State Building, Brooklyn Bridge og Yankee Stadium. Modeltog, blandt andet kopier af gamle lokomotiver, som ældre amerikanere vil genkende fra deres barndom, kører gennem "byen" og er med til at skabe liv.

New York Botanical Garden ligger i bydel Bronx og dækker et areal på cirka 100 hektar.

Holiday Train Show kan ses fra 22. november til 15. januar. (thor)

  • Thorup_Søren_(2015)_003

    Af:

    Jeg er rejseredaktør og dermed ansvarlig for Rejser, som produceres på Fyens Stiftstidende, men udkommer med koncernens - Jysk Fynske Mediers - 13 dagblade. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 1984. De første mange år som feature- og reportagemedarbejder, men efterhånden som rejsestoffet er blevet opprioriteret, har det fyldt mere og mere af min arbejdstid, og nu beskæftiger jeg mig ikke med andet. Dog er jeg også ansvarlig for det årlige golfmagasin, som koncernen udgiver. Har sammen med journalist Poul Husted skrevet reportagebogen "Næste år i Jerusalem" (1984).