Emil fra "Kurs mod fjerne kyster": Det svære ved at sejle Jorden rundt er ...


Emil fra "Kurs mod fjerne kyster": Det svære ved at sejle Jorden rundt er ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På tirsdag er der premiere på fjerde og sidste sæson af det populære rejseprogram ”Kurs mod fjerne kyster”. Men hvordan kom familien Erichsen overhovedet på idéen om at sejle Jorden rundt på tre år? Hvad gør sådan en rejse ved én som menneske? Og hvad er det næste projekt for den eventyrlystne familie? Vi har mødt Havanas skipper, Emil Midé Erichsen, til et interview.

Det er en kold og grå januardag. En af den slags dage, hvor de fleste danskere drømmer sig væk til sol og varme og blå himmel under sydligere himmelstrøg. Bare ikke Emil Midé Erichsen. Efter at have svedt tre år i streg på alverdens have har han savnet den: vinterkulden.

Det fortæller den 26-årige jordomsejler, da han har parkeret sin bil på parkeringspladsen ved Vejle Lystbådehavn. Selv om han har slået sig ned i et gammelt kolonihavehus i København efter sin hjemkomst, passer det ham bedst at mødes netop her.

I de seneste måneder har Emil Midé Erichsen nemlig været på farten. Ikke til søs, men på de danske landeveje. Han er midt i en foredragsturne, hvor han rejser landet rundt og fortæller om de oplevelser og udfordringer fra den tre år lange jordomsejling, som flere hundrede tusinde danskere har fulgt i "Kurs mod fjerne kyster" på TV2.

I går holdt han foredrag i Esbjerg, i dag står den på et foredrag syd for Vejle, og i morgen går turen til Østjylland.

- Jeg synes selv, jeg har verdens bedste job lige nu. Jeg rejser rundt og fortæller om vores rejse og får klap på skulderen af folk, der er glade for, at vi har delt vores rejse med dem. Rejsen har lært mig meget. Om mig selv, om verden og om at være sammen med andre mennesker. Men det er først ved at bundfælde sig nu, fortæller Emil Midé Erichsen.

Det sidste vender vi tilbage til. Lad os først spole tiden tilbage...

Emil Midé Erichsen
Er 26 år og født og opvokset i København.Er søn af tv-vært Mikkel Beha Erichsen og journalist Marian Midé og barnebarn til Troels Kløvedal, der er kendt for sine jordomsejlinger med skibet Nordkaperen.

Har sejlet, siden han var 11 år og var en del af landsholdet for laserjoller, inden han som 19-årig fik en skade, der satte en stopper for drømmen om at nå til OL.

Uddannede sig som dykkerinstruktør efter gymnasiet og arbejdede efterfølgende på en dykkerskole på Bali.

Har desuden arbejdet som sejlinstruktør og produktionsassistent på blandt andet DR-programmet X-Factor.

Kastede sig sammen med sin lillebror Theis i sommeren 2013 ud i en tre år lang jordomsejling, som siden blev til den populære TV2-serie "Kurs mod fjerne kyster".

Har siden skrevet rejsebogen "Hej far - kære Emil" med sin far, som sammen med resten af familien også var en del af jordomsejlingen.

Arbejder lige nu på at sætte et gammel kolonihavehus i stand sammen med kæresten Louise, der var med om bord på Havana de sidste syv måneder af jordomsejlingen.
Fra skipper til foredragsholder. Emil Midé Erichsen kører lige nu landet rundt og holder foredrag om sin jordomsejling. Fritiden bruger han på et sætte et gammel kolonihavehus i stand, som han bor i sammen med kæresten Louise. Foto: Peter Leth-Larsen
Fra skipper til foredragsholder. Emil Midé Erichsen kører lige nu landet rundt og holder foredrag om sin jordomsejling. Fritiden bruger han på et sætte et gammel kolonihavehus i stand, som han bor i sammen med kæresten Louise. Foto: Peter Leth-Larsen

Hvad vil du nå, inden du bliver 30?

Første gang danskerne lærte Emil Midé Erichsen og hans bror Theis at kende, var fredag 14. marts 2014. Det var den dag, TV2 havde premiere på "Kurs mod fjerne kyster", som lynhurtigt blev en landsdækkende succes med flere hundrede tusinde seere.

Ideen til rejsen opstod længe inden. Mere præcist tre år tidligere på et berømt skib, da Emil Midé Erichsen var 20 år og netop færdig på gymnasiet.

- Jeg er miljøskadet fra begge sider af min familie. Min farfar (Troels Kløvedal, red.) har sejlet Jorden rundt tre gange, og min mormor og morfar var sejlmagere. Det med at sejle har altid været en del af mit liv, men første gang, jeg tænkte på, at jeg selv skulle sejle langt, sad jeg på Nordkaperen med min farfar, husker han.

- Det var et eller andet ved det at være skipper, som fascinerede mig. Jeg kunne se på min far og farfar, at der skete noget i deres øjne, når situationen spidsede til på vandet. Jeg var nysgerrig efter at vide, hvad de tænkte på toppen af en fem meter høj bølge. Den side af mig selv ville jeg gerne lære at kende.

Tanken lå og lurede i to år. En dag, da Emil Midé Erichsen stod ved roret på Havana, som han havde lånt af sine forældre til en forlænget weekend, vendte den tilbage med fornyet kraft.

- Jeg kom til at tænke på, hvad det egentlig var, der holdt mig fra at sejle Jorden rundt. Da jeg kom hjem, spurgte jeg min far, hvad der skulle til, før jeg kunne gøre det. Han sagde: "Det kan du allerede. Og det, du ikke kan, lærer du undervejs." Det var den bekræftelse, der gav mig det sidste skub til at tage beslutningen, fortæller Emil Midé Erichsen.

Den endelige beslutning blev også hjulpet på vej af det spørgsmål, han havde tumlet med et stykke tid. Selv om han kun var i starten af 20'erne, havde han stillet sig selv et stort spørgsmål: Hvad skal jeg nå, inden jeg bliver 30?

- Jo mere jeg tænkte over det, jo nemmere var det at skære ting fra listen. Til sidst havde jeg kun to punkter tilbage. Det ene var, at jeg ville sejle en lang tur. Det andet var, at jeg ville finde en sød pige, som jeg kunne få børn med. Jeg startede med sejlturen, for jeg tænkte, at det nok var nemmere at planlægge en jordomsejling end at planlægge at finde en sød pige.

Her holder han foredrag
Emil Midé Erichsen rejser lige nu landet rundt med et foredrag om de eventyr og udfordringer, som han mødte på den tre år lange jordomsejling med sin bror - og indimellem resten af familien - på skibet Havana. Her en liste over nogle af de kommende foredrag i Jylland og på Fyn:31. januar i Varde

1 februar i Rødding

2 og 27. februar i Aarhus

6. marts i Sønderborg

8. marts i Fredericia

9. marts i Nørre Vosborg

20. marts i Vejle

23. marts i Hvide Sande

27. marts i Esbjerg

28. marts i Herning

29. marts i Rønde

3. april i Kolding
- Rejsen har lært mig meget. Om mig selv og om at være sammen med andre mennesker. Men det er først ved at bundfælde sig nu, siger 26-årige Emil Midé Erichsen, som mange danskere har lært at kende i TV2-programmet
- Rejsen har lært mig meget. Om mig selv og om at være sammen med andre mennesker. Men det er først ved at bundfælde sig nu, siger 26-årige Emil Midé Erichsen, som mange danskere har lært at kende i TV2-programmet "Kurs mod fjerne kyster". Foto: Peter Leth-Larsen

Rejsen er en uddannelse

Emil Midé Erichsen husker stadig nogle af de reaktioner, han fik, da han fortalte sin omgangskreds om sin beslutning. Langt de fleste var positive, og flere spurgte, om de måtte komme med. Men der var også dem, der var mere skeptiske. Blandt andre nogle Emil Midé Erichsens kolleger i tv-branchen, hvor han på det tidspunkt arbejdede som produktionsassistent på for eksempel DR-programmet X-Factor.

"Er det nu også fornuftigt?", "Skal du ikke have dig en uddannelse?" og "Hvis du nu bliver hjemme to år mere og arbejder, kan du vælge og vrage mellem de jobs, der er i din branche." Det var den slags, han lagde ører til flere gange.

- Hverken jeg eller min familie havde forestillet os, at vi skulle ende med at lave 32 tv-programmer, komme hjem og være småkendte og kunne leve af at holde foredrag. Der var der ingen af os, der vidste, da vi tog beslutningen om at tage af sted. Men jeg troede hele tiden på, at rejsen kunne blive en uddannelse i sig selv, siger den 26-årige københavner, som ikke er i tvivl om, hvem han vil vælge, hvis han en dag bliver chefen, der skal vrage og vælge mellem en bunke ansøgninger til et job.

- Jeg vil til enhver tid vælgerde personer, som har rejst meget. Det er ligegyldigt, om det er en, der har sejlet Jorden rundt, cyklet igennem et kontinent eller rejst rundt i det meste af verden med en rygsæk. Jeg vil vælge dem, der har rejst, fordi det viser, at de tør tage livet i deres egne hænder.

Læserspørgsmål
Inden interviewet med Emil Midé Erichsen gav vi jer læsere mulighed for at stille et spørgsmål til den 26-årige jordsomsejler via Magasinets Rejsers facebookside. Det benyttede Camilla Myssen sig af. Her kommer hendes spørgsmål - og Emil Midé Erichsens svar:Hvor lang tid går der, før man bliver træt af alle de fisk (som familien spiste om bord på Havana, red.)? Får man ikke lyst til en dejlig bøf i ny og næ?

- Når vi var i land og gik på restaurant, bestilte jeg for det meste en bøf i stedet for fisk. Men jeg blev faktisk ikke træt af at spise fisk til søs. Motivationen for at fange en frisk fisk var stor, fordi alternativet var tun på dåse. Da vi fangede en tun på 22 kilo, var vi syv mand, der spiste tun tre dage i træk, fordi vi havde en regel om, at vi ikke måtte smide noget ud. Første dag spiste vi det råt, anden dag lynstegte vi det, og tredje dag blev fisken friturestegt. Vi spiste så meget tun, at vi begyndte at svede fisken ud igen. Sådan føltes det i hvert fald.
MobilePay. Hvad er det for noget? Efter en tre år lang jordomsejling med et minimalt internetforbrug var Emil Midé Erichsen hægtet af den teknologiske udvikling, da han kom hjem. Og sådan bliver det nok ved med at være. - Jeg har klaret mig i tre år uden MobilePay og alle mulige andre apper. Hvorfor skulle jeg downloade den nu? Jeg klarer mig fint ved altid at have kontanter i lommen, siger han. Foto: Peter Leth-Larsen
MobilePay. Hvad er det for noget? Efter en tre år lang jordomsejling med et minimalt internetforbrug var Emil Midé Erichsen hægtet af den teknologiske udvikling, da han kom hjem. Og sådan bliver det nok ved med at være. - Jeg har klaret mig i tre år uden MobilePay og alle mulige andre apper. Hvorfor skulle jeg downloade den nu? Jeg klarer mig fint ved altid at have kontanter i lommen, siger han. Foto: Peter Leth-Larsen

Det tunge ansvar og tvivlen

Emil Midé Erichsens tre år lange jordomsejling med broren Theis og til tider resten af familien har med andre ord handlet om meget mere end sol, saltvand i håret og store naturoplevelser.

- Jeg var bevidst om den personlige udvikling, der lå i rejsen, inden vi tog af sted. Jeg søgte den i det ansvar, der ligger i at være skipper. Men jeg havde ikke forestillet mig, at det ville komme til udtryk i så vild en grad. Kampene mod mig selv på godt og ondt fyldte mere, end jeg havde regnet med.

Selv om familien havde forberedt ham på det tunge ansvar hjemmefra, gik det for alvor først op for ham, da han og skibet Havana befandt sig midt på Atlanterhavet. Bevidstheden om, at hver eneste beslutning han tog, havde betydning for besætningens sikkerhed, begyndte at nage. Først kunne han ikke sove, så begyndte han at tabe sig. Set i bakspejlet, som han siger, var det nok et tegn på stress. Noget han kæmpede med det første år af rejsen.

- Der er tusindvis af skippere, der har klaret en jordomsejling før mig. Jeg kunne ikke forstå, hvorfor jeg syntes, det var så hårdt med det ansvar, der fulgte med. Hver gang jeg lavede en plan A, lavede jeg også en plan B, C og D. Jeg tvivlede konstant på mine beslutninger, og jeg ventede bare på, at ansvaret skulle føles mindre en eller anden dag. Det var først, da det gik op for mig, at ansvaret aldrig ville komme til at føles mindre, at jeg blev venner med min tvivl og begyndte at slappe mere af, fortæller den unge skipper, som med egne ord har lært at tage beslutninger og stå ved dem - også selv om det viser sig at være en forkert en af slagsen.

26-årige Emil Midé Erichsen er resten af hans familie er tilbage på skærmen, når der er premiere på fjerde og sidste sæson af
26-årige Emil Midé Erichsen er resten af hans familie er tilbage på skærmen, når der er premiere på fjerde og sidste sæson af "Kurs mod fjerne kyster" på TV2 tirsdag 31. januar. Foto: Peter Leth-Larsen

Oceankryds og krammer

Vulkanvandring i det fjerne ø-rige Vanuatu, skildpaddesafari på Galapagos, smertefulde tatoveringer i Polynesien, dyk til en smuglerbåd på bunden af Det Caribiske Hav og 24-timers bryllupsfest med de lokale på Bali.

I de tre år, Emil Midé Erichsen og hans familie sejlede Jorden rundt, har de oplevet mere end mange når at opleve på et helt rejseliv. Det gør det selvsagt til en umulig opgave for den 26-årige eventyrer at pege på ét højdepunkt fra jordomsejlingen. Alligevel er der én bestemt oplevelse, som skiller sig ud fra de andre.

- Det var stort, da vi snorklede med pukkelhvaler og deres unger, siger han, inden han afbryder sig selv.

- ...men på det mere menneskelige plan, tror jeg, at det største har været at stå 100 procent på egne ben et sted, hvor der ikke er nogen livliner. Der, hvor man er nødt til at tage livet i egne hænder. Jeg ved godt, at det lyder stort og poetisk, men det var sådan, det var. Hvis jeg som skipper tog en forkert beslutning, kunne den få fatale konsekvenser. I værste fald kunne vi dø. Derfor var der også en enorm tilfredsstillelse i at tage en rigtig beslutning, som fik os sikkert igennem et svært rev eller en svær passage.

De personlige succesoplevelser er én ting. Gruppeoplevelserne noget andet - og større.

- Vi brugte 24 døgn på at krydse Atlanterhavet. Det var et hårdt oceankryds. Da vi kastede anker i Tobago, gav vi hinanden en krammer og knappede en øl op. Dét er i virkeligheden en af de allerstørste oplevelser på turen, siger han.

Emil Midé Erichen er født ind i en sejlerfamilie. Selv var han et stort talent i laserjollen, indtil en skade satte en stopper for hans drøm om engang at deltage i OL. Her er han fotograferet på Vejle Lystbådehavn, hvor han tidligere har deltaget i sejlstævner. Foto: Peter Leth-Larsen
Emil Midé Erichen er født ind i en sejlerfamilie. Selv var han et stort talent i laserjollen, indtil en skade satte en stopper for hans drøm om engang at deltage i OL. Her er han fotograferet på Vejle Lystbådehavn, hvor han tidligere har deltaget i sejlstævner. Foto: Peter Leth-Larsen

99,9 procent med kyshånd

Selv om det er over et halvt år siden, at Emil Midé Erichsen og resten af familien kom hjem igen, er det langtfra alt, der er faldet på plads endnu. Rejsen er stadig i gang med at bundfælde sig, som han siger. Sådan må det nødvendigvis være, når man har brugt tre år på at sejle 26.169 sømil, besøge 17 lande og krydse to oceaner.

- Når jeg holder foredrag, ender jeg ofte med at fortælle om en eller anden oplevelse, som jeg ikke har tænkt på i flere år. Der dukker hele tiden nye op, siger han.

Og så er der de ting, der har bundfældet sig. Havanas skipper er både blevet bekræftet og bekymret undervejs på sin rejse.

- Jeg er blevet bekræftet i, at verden er et fantastisk sted. Vi har sejlet på en bølge af venlighed. Vi har ikke mødt nogen, der ville os noget ondt. Vi er blevet mødt med åbne arme alle steder. Jeg vidste godt, at verden er sådan, fordi jeg har rejst meget med min familie, men det gjorde et stort indtryk på mig. Nok fordi jeg er blevet ældre og mere bevidst om det.

Med alle de åbne arme, han er blevet mødt af, undrer det Emil Midé Erichsen, at nogle af de lande, "som har allermest, lukker sig om sig selv".

- Vi lukker vores grænser, og USA vælger en præsident, der vil bygge en mur på grænsen til Mexico. Jeg skammer mig over, at de lande, der har allermest, ikke kan vise den samme gæstfrihed, som vi har mødt i de lande, der har allermindst, siger han.

Undervejs blev det desuden tydeligt for ham, at virkeligheden ser forskellig ud, alt efter hvor man leder efter den. Mens de sejlede rundt i Indonesien, der har verdens største muslimske befolkning, kunne de i de danske medier læse, "hvor farlige muslimerne er", som han siger.

- Det billede kunne vi simpelthen ikke kende. Vi blev ikke mødt af en eneste muslim, der løftede pegefingeren over for os. Selvfølgelig er der nogle mennesker i den her verden, der vil andre det ondt. Men vi fokuserer alt for meget på dem. 99,9 procent af verden ligger åben og tager imod os med kyshånd, lyder budskabet fra den unge eventyrer.

Af den grund besluttede han og resten af familien sig også for, at de ikke ville låse båden, når de kom til en ny havn. Heller ikke selvom de havde købt store, tykke metalkæder med hjemmefra.

- Det blev et princip for os ikke at låse båden. Heller ikke selv om vi alle sammen forlod den. Hvorfor skulle vi opføre os som paranoide gæster i et nyt land, som mødte os med åbne arme og venlighed?

Og så må alle andre sådan set mene, hvad de vil.

- Kald mig bare naiv og heldig. Vi har kun fået stjålet noget fra Havana en gang. Det var en gummibåd og en påhængsmotor. Og det var få dage, inden vi stævnede ud fra København. Det er jo grotesk.

- Det sværeste ved at sejle Jorden rundt er ikke at sejle fra A til B. Det kan alle lære sig, hvis de virkelig vil. Det sværeste er at leve i et kollektiv 24 timer i døgnet, når man er til søs, siger Emil Midé Erichsen. Foto: Peter Leth-Larsen
- Det sværeste ved at sejle Jorden rundt er ikke at sejle fra A til B. Det kan alle lære sig, hvis de virkelig vil. Det sværeste er at leve i et kollektiv 24 timer i døgnet, når man er til søs, siger Emil Midé Erichsen. Foto: Peter Leth-Larsen

Alle kan klare en jordomsejling

Succesen med "Kurs mod fjerne kyster" har kastet mange spørgsmål af sig. Fra seerne, der stopper Emil Midé Erichsen på gaden og skal høre, hvordan man forbereder sig til en jordomsejling. Og fra de mennesker, der dukker op til hans foredrag og gerne vil vide, hvad turen har kostet, og om de da ikke har skændtes mere på turen, end det man ser i udsendelserne.

Og så er der det store, brede spørgsmål om, hvad der har været det sværeste ved jordomsejlingen. Med et måske lidt overraskende svar:

- Det sværeste ved at sejle Jorden rundt er ikke at sejle fra A til B. Det kan alle lære sig, hvis de virkelig vil. Det sværeste er at leve i et kollektiv 24 timer i døgnet, når man er til søs, siger Emil Midé Erichsen.

Derfor fandt han også ud af, at det var nødvendigt at give klar besked, hver gang der kom en ny besætning med om bord.

- Jeg startede altid med at sige, at de havde to muligheder, hvis de blev irriteret på nogen om bord. Sig det og få det løst. Eller ti stille og tænk aldrig mere på det, der irriterede dig. Der er ingen mellemvej, når man bor og lever på en båd.

Erkendelsen holder dog ikke Emil Midé Erichsen fra at tage på et nyt sejlereventyr på sigt. Tværtimod.

- Vi har ikke nogen konkrete planer om, at vi skal af sted igen næste sommer. Men der er mange drømme og ideer på bordet. Jeg længes efter at komme ud igen, men det kan lige så godt være et smuttur til Hven (svensk ø, red.), som det kan være en tur til Caribien. Hvis du stiller en globus foran mig, er jeg allerede på vej igen, siger Emil Midé Erichsen.

Inden da vil han lade jordomsejlingen synke ind. Og nyde vinterkulden, så længe den er her.

Fjerde og sidste sæson af "Kurs mod fjerne kyster" har premiere på TV2 tirsdag 31. januar kl. 20. Første afsnit af de tre foregående sæsoner kan ses gratis på TV2 Play.

En plan A kræver også en plan B, C og D. Emil Midé Erichsen vidste, at han havde et stort ansvar som skipper under den tre år lange jordomsejling. Men at det skulle betyde, at han sov dårligt, tabte sig og var stresset det første år af rejsen, var han ikke forberedt på. Foto: Peter Leth-Larsen
En plan A kræver også en plan B, C og D. Emil Midé Erichsen vidste, at han havde et stort ansvar som skipper under den tre år lange jordomsejling. Men at det skulle betyde, at han sov dårligt, tabte sig og var stresset det første år af rejsen, var han ikke forberedt på. Foto: Peter Leth-Larsen
Emil Midé Erichsen og resten af besætningen på skibet Havana låste ikke båden så meget som en gang i løbet af den tre år lange jordomsejling. Resultatet? Nul indbrud. Den eneste gang, de fik stjålet noget, var få dage inden afrejsen fra København. Foto: Peter Leth-Larsen
Emil Midé Erichsen og resten af besætningen på skibet Havana låste ikke båden så meget som en gang i løbet af den tre år lange jordomsejling. Resultatet? Nul indbrud. Den eneste gang, de fik stjålet noget, var få dage inden afrejsen fra København. Foto: Peter Leth-Larsen
Vulkanvandring, hvaldyk og 24 timers bryllupsfest på Bali. Emil Midé Erichsen har et hav af rejseoplevelser med sig hjem fra jordomsejlingen. De største fandt han dog i de små øjeblikke. - Da vi havde kastet anker efter at have brugt 24 døgn på at krydse Atlanterhavet, gav vi hinanden en krammer og knappede en øl op. Dét virkeligheden en af de allerstørste oplevelser fra turen, fortæller han. Foto: Peter Leth-Larsen
Vulkanvandring, hvaldyk og 24 timers bryllupsfest på Bali. Emil Midé Erichsen har et hav af rejseoplevelser med sig hjem fra jordomsejlingen. De største fandt han dog i de små øjeblikke. - Da vi havde kastet anker efter at have brugt 24 døgn på at krydse Atlanterhavet, gav vi hinanden en krammer og knappede en øl op. Dét virkeligheden en af de allerstørste oplevelser fra turen, fortæller han. Foto: Peter Leth-Larsen
- Selvfølgelig er der nogle mennesker i den her verden, der vil andre det ondt. Men vi fokuserer alt for meget på dem. 99,9 procent af verden ligger åben og tager imod os med kyshånd, lyder det fra den unge eventyrer fra tv-serien
- Selvfølgelig er der nogle mennesker i den her verden, der vil andre det ondt. Men vi fokuserer alt for meget på dem. 99,9 procent af verden ligger åben og tager imod os med kyshånd, lyder det fra den unge eventyrer fra tv-serien "Kurs mod fjerne kyster". Foto: Peter Leth-Larsen

    26-årige Emil Midé Erichsen er resten af hans familie er tilbage på skærmen, når der er premiere på fjerde og sidste sæson af
26-årige Emil Midé Erichsen er resten af hans familie er tilbage på skærmen, når der er premiere på fjerde og sidste sæson af "Kurs mod fjerne kyster" på TV2 tirsdag 31. januar. Foto: Peter Leth-Larsen

    26-årige Emil Midé Erichsen er resten af hans familie er tilbage på skærmen, når der er premiere på fjerde og sidste sæson af
26-årige Emil Midé Erichsen er resten af hans familie er tilbage på skærmen, når der er premiere på fjerde og sidste sæson af "Kurs mod fjerne kyster" på TV2 tirsdag 31. januar. Foto: Peter Leth-Larsen

    Den nye sæson af
Den nye sæson af "Kurs mod fjerne kyster" bringer blandt andet familien Beha til Komodo-øerne, hvor de kæmpe varaner regerer. Foto: Hannelore Dörner/TV 2

    Som far så søn. Mikkel Beha Erichsen har været den faste skipper på Havana i årevis. Men under den tre år lange jordomsejling var det hans ældste søn, Emil Midé Erichsen, der tog over ved roret. Foto: Hannelore Dörner/TV 2
Som far så søn. Mikkel Beha Erichsen har været den faste skipper på Havana i årevis. Men under den tre år lange jordomsejling var det hans ældste søn, Emil Midé Erichsen, der tog over ved roret. Foto: Hannelore Dörner/TV 2

    Som far så søn. Mikkel Beha Erichsen har været den faste skipper på Havana i årevis. Men under den tre år lange jordomsejling var det hans ældste søn, Emil Midé Erichsen, der tog over ved roret. Foto: Hannelore Dörner/TV 2
Som far så søn. Mikkel Beha Erichsen har været den faste skipper på Havana i årevis. Men under den tre år lange jordomsejling var det hans ældste søn, Emil Midé Erichsen, der tog over ved roret. Foto: Hannelore Dörner/TV 2

    I fjerde og sidste sæson af
I fjerde og sidste sæson af "Kurs mod fjerne kyster" er Indonesien et af de store mål. Her er familien og den øvrige besætning i land på Komodo-øerne. Foto: Hannelore Dörner/TV 2

    En plan A kræver også en plan B, C og D. Emil Midé Erichsen vidste, at han havde et stort ansvar som skipper under den tre år lange jordomsejling. Men at det skulle betyde, at han sov dårligt, tabte sig og var stresset det første år af rejsen, var han ikke forberedt på. Foto: TV 2
En plan A kræver også en plan B, C og D. Emil Midé Erichsen vidste, at han havde et stort ansvar som skipper under den tre år lange jordomsejling. Men at det skulle betyde, at han sov dårligt, tabte sig og var stresset det første år af rejsen, var han ikke forberedt på. Foto: TV 2

    Glæden var stor, da Mikkel Beha Erichsen blev genforenet med sine drenge i Fransk Polynesien. På det tidspunkt var det næsten et år siden, de sidste havde set hinanden. Foto: Hannelore Dörner/TV 2
Glæden var stor, da Mikkel Beha Erichsen blev genforenet med sine drenge i Fransk Polynesien. På det tidspunkt var det næsten et år siden, de sidste havde set hinanden. Foto: Hannelore Dörner/TV 2

    Glæden var stor, da Mikkel Beha Erichsen blev genforenet med sine drenge i Fransk Polynesien. På det tidspunkt var det næsten et år siden, de sidste havde set hinanden. Foto: Hannelore Dörner/TV 2
Glæden var stor, da Mikkel Beha Erichsen blev genforenet med sine drenge i Fransk Polynesien. På det tidspunkt var det næsten et år siden, de sidste havde set hinanden. Foto: Hannelore Dörner/TV 2

    26.169 sømil, 17 lande og to oceankryds. Skibet Havana og besætningen har været vidt omkring på tre år. Her på vej ud i det vestlige Stillehav. Foto: Nordisk Film TV/TV 2
26.169 sømil, 17 lande og to oceankryds. Skibet Havana og besætningen har været vidt omkring på tre år. Her på vej ud i det vestlige Stillehav. Foto: Nordisk Film TV/TV 2

    Dyk på dyk på dyk. Emil Midé Erichsen og hans bror føler sig i den grad hjemme under vandet. Foto: Nordisk Film TV/TV 2
Dyk på dyk på dyk. Emil Midé Erichsen og hans bror føler sig i den grad hjemme under vandet. Foto: Nordisk Film TV/TV 2

    Emil Midé Erichsen og hans bror Theis har altid drømt om at svøme med pukkelhvaler. Det lykkedes undervejs i den tre år lange jordomsejling. Foto: Nordisk Film TV/TV 2
Emil Midé Erichsen og hans bror Theis har altid drømt om at svøme med pukkelhvaler. Det lykkedes undervejs i den tre år lange jordomsejling. Foto: Nordisk Film TV/TV 2

    26.169 sømil, 17 lande og to oceankryds. Skibet Havana og besætningen har været vidt omkring på tre år. Her i det fjerne ø-rige Vanuatu, som er kendt for sin voldsomme natur. Foto: Hannelore Dörner/TV 2
26.169 sømil, 17 lande og to oceankryds. Skibet Havana og besætningen har været vidt omkring på tre år. Her i det fjerne ø-rige Vanuatu, som er kendt for sin voldsomme natur. Foto: Hannelore Dörner/TV 2

    Her bliver der lagt planer under dækket på Havana. Fra venstre er det Emil, hans bror Theis og faren Mikkel Beha Erichsen. Foto: Finn Hageman/TV 2
Her bliver der lagt planer under dækket på Havana. Fra venstre er det Emil, hans bror Theis og faren Mikkel Beha Erichsen. Foto: Finn Hageman/TV 2

    Emil Midé Erichsen i et træt øjeblik på skibet Havana. Den unge skipper kæmpede med det store ansvar, der fulgte med hans rolle, det første år af den tre år lange jordomsejling. Foto: TV 2
Emil Midé Erichsen i et træt øjeblik på skibet Havana. Den unge skipper kæmpede med det store ansvar, der fulgte med hans rolle, det første år af den tre år lange jordomsejling. Foto: TV 2

Emil fra "Kurs mod fjerne kyster": Det svære ved at sejle Jorden rundt er ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce