Mountainbikere kan se frem til at køre på en af verdens længste sammenhængende mountainbikeruter, når Israel Bike Trail står færdig. Foreløbig er en strækning på 300 kilometer mellem Ramon-krateret og Eilat klar. Turen byder på masser af spektakulære ørkenlandskaber og er beregnet til at vare otte dage. Der er overnatningsmuligheder for hver seks-otte timers kørsel.

Når hele ruten er klar, kører man gennem Israel fra Mount Hermon i nord til Eliat i syd. Dele af strækningen vil være tidligere karavaneveje, og ruten er planlagt sådan, at mountainbikerne kommer forbi nogle af landets vigtigste seværdigheder og gennem nogle af de mest storslåede landskaber.

Israel er på størrelse med Jylland, men i forhold til landets beskedne areal er der ufatteligt meget at se og opleve, uanset om man interesserer sig for kultur, natur eller historie.

Se mere på den engelsksprogede hjemmeside www.ibt.org.il/en/. (thor)

  • Thorup_Søren_(2015)_003

    Af:

    Jeg er rejseredaktør og dermed ansvarlig for Rejser, som produceres på Fyens Stiftstidende, men udkommer med koncernens - Jysk Fynske Mediers - 13 dagblade. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 1984. De første mange år som feature- og reportagemedarbejder, men efterhånden som rejsestoffet er blevet opprioriteret, har det fyldt mere og mere af min arbejdstid, og nu beskæftiger jeg mig ikke med andet. Dog er jeg også ansvarlig for det årlige golfmagasin, som koncernen udgiver. Har sammen med journalist Poul Husted skrevet reportagebogen "Næste år i Jerusalem" (1984).