Har man prøvet safari i Østafrika, har det næsten med garanti givet mod på mere, men måske også en mere eksklusiv oplevelse uden alt for mange andre turisters tilstedeværelse.

Om ganske kort tid åbner campen Saruni Rhino i det nordlige Kenya. Som det første sted i Østafrika kan gæsterne komme på "næsehorns-sporing" til fods i et stort indhegnet naturbeskyttelsesområde, hvor det udryddelsestruede sorte næsehorn forhåbentlig kan leve i fred for krybskytter. Gæsterne er samtidig med til økonomisk at støtte projektet, idet de ud over betaling for overntning og mad afkræves en "naturbevaringsafgift" på 175 dollar (1225 kroner) pr. døgn.

Campen ejes af Saruni, som driver en række luksuriøse og intime lodges og camps i Kenya. Saruni Rhino består af to elegante "bandas" (åbne hytter) med plads til fire-seks personer og en fælles-hytte med sofaområde og spiseplads. Der er udsigt over landskabet og et nærliggende vandhul ,som er et populært stoppested for elefanter, hyæner, zebraer og andre dyr.

Oplevelsen er eksklusiv, og det smitter af på prisen. Når to rejser sammen, er listeprisen 4400-5500 kroner pr. person pr. døgn med all inclusive afhængigt af sæsonen. (thor)

 

 

  • Thorup_Søren_(2015)_003

    Af:

    Jeg er rejseredaktør og dermed ansvarlig for Rejser, som produceres på Fyens Stiftstidende, men udkommer med koncernens - Jysk Fynske Mediers - 13 dagblade. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 1984. De første mange år som feature- og reportagemedarbejder, men efterhånden som rejsestoffet er blevet opprioriteret, har det fyldt mere og mere af min arbejdstid, og nu beskæftiger jeg mig ikke med andet. Dog er jeg også ansvarlig for det årlige golfmagasin, som koncernen udgiver. Har sammen med journalist Poul Husted skrevet reportagebogen "Næste år i Jerusalem" (1984).