Smutture. Trap Danmark udgiver frem til 2020 er stort bogværk om Danmarks natur, historie og kultur. Når det er færdigt, vil landet være verdens bedst beskrevne nation. Magasinet Rejser laver med hjælp fra Trap Danmarks redaktion løbende punktned

Blot til lyst

Forlystelsesparken Fårup Sommerland er Jammerbugt Kommunes største turistattraktion med over 600.000 besøgende om året. Sommerlandet er placeret i byen af samme navn, midt i det store sommerhus- og turistområde mellem Blokhus og Løkken. Det er stiftet af Anders Kragelund og Kamma Schnack i 1975. Senere trådte sønnen Søren Kragelund og fætteren Henrik Schnack ind i virksomheden. I 2016 trådte familien Kragelund ud af virksomheden og solgte sine aktier til familien Schnack, der nu er eneejere.Sommerlandet er et populært udflugtsmål for især danske børnefamilier. I 2016 dækkede forlystelsesparken et areal på 90 hektar og nåede i sommersæsonen op på cirka 450 ansatte.

Bøger om Danmark

Trap Danmark udgiver frem til slutningen af 2020 en serie på 34 bind om samtlige 98 kommuner i Danmark. Derudover skabes der et omfattende digitalt univers med supplerende topografiske informationer fra en lang række samarbejdspartnere og fra Trap Danmarks redaktion.I abonnement koster bogværket 269 kroner pr. måned over 48 måneder eller kontant 11.495 kroner. Abonnementet kan til enhver tid opsiges.

I løssalg koster et bind mellem 399,95 og 449,95 kroner (vejledende pris).

Som abonnent får man en række fordele.

Se mere på www.trap.dk.

 

Tekst og billeder på denne side er fra bind 4, som dækker Jammerbugt, Thisted og Brønderslev Kommuner. Bindet udkommer sidst i august 2017.

Blokhus - fra skudehandel til turisme

Fra sidst i 1500-tallet menes der at have været boder ved kysten ved Blokhus til fiskeri, nedsaltning, ophold  og lignende. De blev opført af handelsmænd fra Aalborg og egnens herremænd. I 1700-tallet var stedet en kendt handelsplads, og flere skudehandlergårde skød op. Op gennem 1880'erne aftog skudehandelen, men i Blokhus havde man tidligt øje for turismens muligheder, og skudehandlergårdene blev omdannet til badehoteller. Den lange, brede sandstrand danner stadig grundlaget for turismen i Jammerbugt Kommune. På billedet er fiskebilen standset på stranden ved Blokhus. Blokhus Strand er åben for bilkørsel, og man kan køre langs Vesterhavet hele vejen fra Rødhus til Løkken. Om sommeren kan man nyde synet af badehusene eller høre Blokhus Kanonlaug, der ved solnedgang fyrer Blokhus-kanonen af ud over havet.

Til havs - og på strand

Ved Torup Strand og Slettestrand repræsenterer de klinkbyggede både den særlige og engang udbredte kystkultur, hvor bådene søsættes og landes direkte på stranden. På Slettestrand ligger Kystkulturcenteret og bådebyggeriet Han Herred Havbåde etableret af foreningen af samme navn. Bådebyggeriet laver nybygninger og reparationer af klinkbyggede både, mens Kystkulturcenteret og foreningen formidler håndværket og kulturhistorien omkring havbåde og andre klinkbyggede fartøjer for at forhindre, at Danmarks sidste store kystlandingspladser forsvinder.