Christian Grau får aldrig nok af Barcelona

Chritian Grau nyder at lave drengeting med sønnerne August og Pelle. I efterårsferien nød de Barcelona med hygge og fodbold. Foto: Privatfoto

Christian Grau får aldrig nok af Barcelona

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livsstilseksperten Christian Grau undrer sig over, at folk har træningstøj på i fly. Og han nyder at sidde ned på seks forskellige kaffebarer, restauranter og caféer i løbet af en dag.

- Hvad er dit bedste rejsemål?

- Jeg elsker at rejse, så det er svært at pege en enkelt destination ud, men jeg ender meget ofte i Spanien, og jeg bliver aldrig færdig med Barcelona. Tværtimod. Hver gang, jeg er der, opdager jeg noget nyt, jeg har lyst til at vende tilbage til.

- Hvorfor?

- Barcelona har det hele - dejligt klima, pulserende byliv, fantastisk mad, verdensklasse-fodbold og så endda en strand, hvor man kan surfe eller få en kold øl, mens man kigger på livet. Kører man ud af byen, er der fantastiske veje, spændende vingårde og lækre badebyer som for eksempel Sitges lige i nærheden. Plus charmen ved byens tempo og den latinske døgnrytme, som passer rigtig godt til mit ferietemperament.

- Hvad skal man opleve?

- Før eller siden bliver man nødt til at se FC Barcelona spille. Det er pebret, men til gengæld er det let at købe billetter via klubbens hjemmeside. Selve stemningen på Camp Nou er faktisk ikke bedre end den, man kan opleve på en god søndag i Superligaen, men arenaens storhed og spillets kvalitet fås ikke meget bedre. Jeg tjekker altid, om de spiller, når jeg er der. Hvis der er bølger, kan jeg også anbefale at leje et par SUP-surfere til ungerne og dig selv. Det virkelig sjovt og faktisk også billigt.

- Et godt sted at spise?

- Cerveceria Catalana serverer nogle af de bedste tapas, jeg har fået i byen. Og så kan man gå direkte ind fra gaden og få en plads ret hurtigt, for atmosfæren indbyder til bare at droppe ind, spise noget god mad og så vælte ud i byen igen. Der er altid fyldt, og stemningen er næsten hektisk, men når man først sidder der, er der ikke noget sted, du hellere vil sidde.

- Et godt sted at bo?

- Jeg kan godt lide at være tæt på havnen og stranden, så Barceloneta eller El Born.

- Hvad vil du helst bruge penge på under ferien?

- Mad og oplevelser. Det der med at shoppe på ferien er ikke lige mig, og i dag er det jo de samme store mærker med de samme varer til de samme priser verden over. Så hellere sidde ned på seks forskellige kaffebarer, restauranter og caféer i løbet af en dag.

- Hvad er din værste rejseoplevelse?

- Uh, jeg har svært ved at pege på en enkeltstående begivenhed, til gengæld er jeg ikke bleg for at udråbe Tyrkiet som det land, jeg bryder mig mindst om at rejse til. Tyrkerne er søde nok, men de betragter tilsyneladende turister som et retarderet folkefærd, der bare skal flås mest muligt. Fra det øjeblik, du træder ud af ankomsthallen, er du omgivet af folk, der vil snyde dig og forlange mest muligt for æreløst ringe måltider, afskyeligt kunsthåndværk og udrikkelig kaffe.

- Om andre rejsende: Jeg undrer mig altid over ...

- ... at de tager træningsstøj på, når de skal sidde ned hele dagen i en flyver.

- Det dummeste, jeg har gjort på en ferie er ...

- ... at rode rundt med valutaen, så jeg dividerede med to i stedet for at gange med to, når jeg skulle omregne til danske kroner. Det føltes fantastisk, da vi var der, men lidt dumt, da vi kom hjem.

- Afslapning på ferien er for mig ...

- ... at sidde i skyggen og se mine børn have det sjovt sammen.

- Når jeg udefra ser på mig selv som rejsende, ser jeg ...

- ... endnu en dum turist, der tror, han er lidt smartere end alle andre turister, mens han begår præcis de samme fejl og ender i de samme turistfælder.

- Hvad er dit drømmerejsemål og hvorfor?

- Jeg vil enormt gerne til Hawaii. Det er, fordi jeg er gammel surfer og altid har kigget på de der øer som mytiske steder. Samtidig ligger det så langt væk og så dårligt flyforbindelsesmæssigt, at det er med til at opretholde mit billedet af Hawaii som eksotisk og uopnåeligt.

 

Christian Grau
Født 5. marts 1966, bil- og livsstilsekspert, tv-vært og foredragsholder.

Han er uddannet folkeskolelærer, men har primært arbejdet i reklamebranchen. Efter reklamebranchen blev han bil- og livsstilsekspert, udgav i 2009 bogen "Mænd og biler" og har i en årrække været motorredaktør på Euroman.

Derudover har han deltaget som livsstilsekspert i DR1's "Kender du typen?" og "Danmarks skønneste sommerhus" og TV2's "Hjemme i Danmark" - og som bilekspert i TV2's "Go' morgen Danmark".

Han er medvært på TV2's "Vi elsker biler" med Anders Breiholt og vært på "Danmarks dyreste hammerslag".

Han er aktuel med børnebogen "Alfreds autoalfabet".

Christian Grau er fraskilt, men har to børn med sin ekskone.

 
Det er ikke billigt at komme ind og se FC Barcelona spille, men før eller siden er man nødt til at gøre det, mener Chritian Grau. Arenaens storhed og spillets kvalitet fås nemlig ikke meget bedre, siger han. Foto: AP/Manu Fernandez
Det er ikke billigt at komme ind og se FC Barcelona spille, men før eller siden er man nødt til at gøre det, mener Chritian Grau. Arenaens storhed og spillets kvalitet fås nemlig ikke meget bedre, siger han. Foto: AP/Manu Fernandez
Storby og gode strande er en sjælden kombination, men det finder man i Barcelona. Foto: Wikimedia Commons
Storby og gode strande er en sjælden kombination, men det finder man i Barcelona. Foto: Wikimedia Commons

Christian Grau får aldrig nok af Barcelona

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce