Kombinationen af strand, storbyoplevelser og smukke omgivelser i baglandet er forholdsvis sjælden, men Dubrovnik i Kroatien kan levere varen, og det har mange danskere efterhånden fundet ud af. Det er også baggrunden for, at TUI næste år tager byen på programmet og dermed næsten fordobler antallet af rejser til Kroatien.

For filminteresserede er Dubrovnik også interessant, fordi byen er blevet brugt som kulissse i Game of Thrones, Star Wars: The Last Jedi, Robin Hood og formentlig også den kommende James Bond-film.

Og så behøver man altså ikke at tage til Brasilien for at bade på Copacabana. Det hedder bystranden i Dubrovnik nemlig også.

Flyvetiden fra København til Dubrovnik er to timer og 20 minutter. Kan man tage af sted lige før skolernes sommerferie (20. juni), er prisen for en uge på for eksempel Blue Star Por 9 Resort cirka 5600 kroner pr. person. (thor)

  • Thorup_Søren_(2015)_003

    Af:

    Jeg er rejseredaktør og dermed ansvarlig for Rejser, som produceres på Fyens Stiftstidende, men udkommer med koncernens - Jysk Fynske Mediers - 13 dagblade. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 1984. De første mange år som feature- og reportagemedarbejder, men efterhånden som rejsestoffet er blevet opprioriteret, har det fyldt mere og mere af min arbejdstid, og nu beskæftiger jeg mig ikke med andet. Dog er jeg også ansvarlig for det årlige golfmagasin, som koncernen udgiver. Har sammen med journalist Poul Husted skrevet reportagebogen "Næste år i Jerusalem" (1984).