Hvis man skal flyve til en oversøisk destination fra Danmark, kan det i stigende grad betale sig at vende blikket mod Billund Lufthavn frem for Københavns Lufthavn. Det fremgår af det seneste pristjek fra Dansk Flyprisindex, som gælder afrejse i uge 16 med køb af billet fire uger før.

Siden 2009 har Travelmarket.dk, som foretager pristjekket, holdt øje med billetpriser til 10 populære europæiske og 10 oversøiske byer, og for første gang er Billund Lufthavn billigere end Københavns Lufthavn på 6 ud af 10 interkontinentale ruter.

Denne udvikling har været i gang i flere år, og hvis den fortsætter, vil gennemsnitsprisen på flyrejser med afgang fra Billund være lavere end tilsvarende rejser fra København, forklarer Ole Stouby, direktør i Travelmarket.dk.

I flere tilfælde er priserne rekordlave. Det gælder afgange fra Billund t/r til Beijing (2402 kroner), til Dubai (1969 kroner), til Los Angeles (2043 kroner) og til New York (1957 kroner).

Det er især flyselskaberne Air France KLM og Turkish Airlines, der med deres ruter ud af Billund Lufthavn gør billetterne til de interkontinentale destinationer attraktive i forhold til Københavns Lufthavn, skriver Travelmarket.dk i en pressemeddelelse.

Skal man flyve til Bangkok, Rio de Janeiro, Sydney eller Tokyo, er flybilletten billigere fra Københavns Lufthavn, men rejsende fra det vestlige Danmark skal selvfølgelig regne på, om besparelsen er så stor, at det kan retfærdiggøre en større transportudgift i Danmark og eventuel overnatning i København. (thor)

  • Thorup_Søren_(2015)_003

    Af:

    Jeg er rejseredaktør og dermed ansvarlig for Rejser, som produceres på Fyens Stiftstidende, men udkommer med koncernens - Jysk Fynske Mediers - 13 dagblade. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 1984. De første mange år som feature- og reportagemedarbejder, men efterhånden som rejsestoffet er blevet opprioriteret, har det fyldt mere og mere af min arbejdstid, og nu beskæftiger jeg mig ikke med andet. Dog er jeg også ansvarlig for det årlige golfmagasin, som koncernen udgiver. Har sammen med journalist Poul Husted skrevet reportagebogen "Næste år i Jerusalem" (1984).