Beach Tours begynder fra slutningen af januar at arrangere charterrejser til Akababugten i Jordan. Hvis en testperiode på små tre måneder falder heldigt ud, vil bureauet tage rejsemålet med i hele vintersæsonen 2017/18, oplyser administrerende direktør Jan Lockhart i en pressemeddelelse.

Beach Tours bringer Akaba og den nærliggende ferieby Tala Bay i spil midt i denne vintersæson, fordi efterspørgslen på især rejser til De Kanariske Øer er steget voldsomt. Det betyder, at det er vanskeligt for mange rejsearrangører at skaffe tilstrækkeligt med hotelværelser, ligesom prisen er steget. Det øgede pres på Kanarieøerne hænger sammen med, at mange turister undgår især Egypten.

Akaba ligger tæt på den israelsk-jordanske grænse, og den noget bedre kendte ferieby Eilat i Israel er blot få kilometer borte.

Den 160 kilometer lange Akababugt er kendt som attraktiv for snorklere og dykkere, og hvis man trænger til at veksle strandlivet til andre oplevelser, er oldtidsbyen Petra, som blev brugt som kulisse i filmen "Indiana Jones og det sidste korstog", et oplagt valg til en udflugt. Andre muligheder er sandørkenen Wadi Rum og Det Døde Hav.

En uges ophold i delt dobbeltværelse og inklusive flyrejse og morgenmad med afrejse 18. februar kunne forledes købes til 4211 kroner pr. person, mens en uge med afrejse 8. april, ophold på femstjernet hotel og halvpension koster 5995 kroner. Afrejse er fra Københavns Lufthavn. (thor)

 

  • Thorup_Søren_(2015)_003

    Af:

    Jeg er rejseredaktør og dermed ansvarlig for Rejser, som produceres på Fyens Stiftstidende, men udkommer med koncernens - Jysk Fynske Mediers - 13 dagblade. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 1984. De første mange år som feature- og reportagemedarbejder, men efterhånden som rejsestoffet er blevet opprioriteret, har det fyldt mere og mere af min arbejdstid, og nu beskæftiger jeg mig ikke med andet. Dog er jeg også ansvarlig for det årlige golfmagasin, som koncernen udgiver. Har sammen med journalist Poul Husted skrevet reportagebogen "Næste år i Jerusalem" (1984).