Efter tre års renovering afslutter Asminderød Kro i denne måned sidste etape af byggeriet.

De danske kroer er ikke, hvad de har været. De fleste er forlængst lukket, ombygget og udnyttet på nye måder, for det er de færreste, der i dag har brug for en beværtning på deres færd gennem Danmark.

Men enkelte af de gamle kroer har overlevet udviklingen, og en række danske kroer har i dag fået nyt liv med nye ejere.

En af disse er Asminderød Kro, der inden for de seneste år er kommet tilbage for fuld styrke, og kroen kan i denne måned endelig kalde en omfattende renoveringsproces for afsluttet. Kroen ligger klos op ad Asminderød Kirke ved Fredensborg i Nordsjælland og har siden 1678 fungeret som kro.

 

Med de sidste 12 nyrenoverede værelser, der er klar 1. april, kommer den samlede kapacitet for overnatning op på 60 personer i 27 værelser på kroen.

 

En lang historie

De danske landevejskroer opstod i løbet af middelalderen i tilknytning til det udbyggede vejnet, så de vejfarende havde et sted at blive bespist og få husly. Danmarks ældste landevejskro menes at være Bromølle Kro, der kan dateres helt tilbage til 1198. Helt så gammel er Asminderød Kro dog ikke. Den menes at have fået sin første bevilling af kongen tilbage i 1678. (Berlingske)