En souvenir, der er 63 millioner år gammel!

Det kan man finde, hvis man tager en tur i Faxe Kalkbrud, hvor Geomuseum Faxe hver dag i hele juli inviterer på en guidet fossiljagt.

For 63 millioner år siden var Danmark dækket af et dybt hav, og der hvor Faxe ligger nu, opstod et koralrev med hajer, blæksprutter, snegle og masser af fisk.

Nu brydes der kalk - og det har man gjort de sidste 900 år.

Men der er stadig en rigdom af fossiler, så der er nærmest garanti for, at man får fossiler med hjem i tasken - et aftryk af en snegl, søpindsvin eller en hajtand.

Der er ture hver dag med start klokken 11 og klokken 14.

Først er der en hurtig rundvisning på Geomuseum Faxe, så man får lidt om historien bag det forhistoriske koralrev.

Så udleveres der en hammer og en mejsel til hver deltager, og efter lidt praktisk instruktion kan jagten i kalkbruddet gå ind. Hele turen tager to timer.

Man må tage fossilerne med hjem, med mindre der er tale om såkaldt "danekræ". Det er fund, der er så sjældne, at de skal overgå til Statens Naturhistoriske Museum. Men så får man til gengæld udbetalt en dusør.

www.kalklandet.dk

 

 

 

  • Peter_Jensen

    Af:

    Jeg producerer tematillæg - om business, byggeri, energi, ferierejser, golf - og en bred vifte af emner. Jeg startede med journalistikken på Fyens Stiftstidende i 1971 (!). Har siden været omkring DR Fyn, TV2, DR-Sporten og 4 år som mediedirektør i International Table Tennis Federation i Lausanne, Schweiz. Ringen blev sluttet, da jeg vendte tilbage til Fynske Medier i 2007.