Skiltemalere, sejlsportsfolk og e-sportsforening: De sydfynske initiativer er en broget buket

Nils Bennicke, som satte sig for at pynte på Svendborgs slidte gadeskilte, er blandt de nominerede til Den sydfynske initiativpris. Foto: Katrine Becher Damkjær.

Skiltemalere, sejlsportsfolk og e-sportsforening: De sydfynske initiativer er en broget buket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jurymedlem i Den sydfynske initiativpris glæder sig over mangfoldigheden i indstillingerne, som både roser små, ultralokale initiativer og store, kendte projekter.

Ord som "samlende", "fællesskab", "forskel", "ildsjæl" og "engagement" går igen i de fleste af indstillingerne til Den Sydfynske initiativpris.

En del af de indstillede er store projekter, der er velbeskrevne i medierne. Det gælder for eksempel bestyrelsen for ÆrøXpressen, som har fået adskillige indstillinger.

"De har ved ildhu og gåpåmod - på trods af politisk modstand - formået at gøre projektet både realistisk og konkret, så vi nu i starten af 2018 er tæt ved målet," skriver for eksempel Torben Johannesen.

Stor medieopmærksomhed er også gået til Silver Rudder, og derfor er der flere indstillinger til Svendborg Amatør Sejlkub. Både til de frivllige og til stævneleder Ole Ingemann Nielsen.

" Dette sætter virkelig Svendborg på verdens kortet inden for sejlsporten. Samtidig giver det en masse aktiviteter i adgang i Svendborg ugen hvor det foregår til stor glæde for forretnings livet i Svendborg," skriver Kim Kruuse i sin indstilling.

Et nyere initiativ, som vil være de fleste svendborgensere bekendt, er paraden "Fortællinger om havet," som forfatteren Josefine Ottesen tog initiativ til.

" Samskabelse når det er bedst - født og båret af Svendborgs kulturelle græsrødder - og med Josefine Ottesen som den absolutte nøgleperson," skriver teaterchef Jakob Bjerregaard Engmann.

Men der er også mange navne, der sjældnere eller aldrig har fundet vej til avisspalterne, på listen: Initiativtagere til så forskellige tiltag forskønnelse af slidte gadeskilte, en esportsforening, en festival for regnbuefamilier, et kontorfælleskab, et kunstprojekt, et kirkegårdsspil, rockkoncerter på færger og meget andet. Og der er indstillinger af mennesker, som bare gør en stor, langvarig og utrættelig indsats i deres lokalmiljøer.

Redaktionschef David Bernicken, som også er medlem af initiativprisens jury, glæder sig over indstillingernes mangfoldighed.

- Det er lige som det skal være. Vi får præsenteret en masse gode initiativer, som ikke alle har opdaget. De små fortjener også opmærksomhed, fordi det er vanvittigt godt, at nogen bruger tid og energi på at skal noget værdifuldt helt lokalt.

Og tanken med prisen er netop at give store som små et skulderklap, forklarer han:

- Måske kan det også inspirere andre til at få en ide, tage et initiativ.

Den sydfynske initiativpris
Juryen vil stadig gerne have mere at vælge i mellem, når den tirsdag mødes for at vælge de nominerede til Den sydfynske initiativpris.Send en indstilling med en kort begrundelse til initiativ@faa.dk senest på mandag den 8. januar.

Vinderen, som belønnes med 30.000 kroner, kåres den 2. februar i Trankær.

Skiltemalere, sejlsportsfolk og e-sportsforening: De sydfynske initiativer er en broget buket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce