Zoo dissekerer igen: Kig ind i løven og se sablen i antilopen

Der er et stort hjerte i en løve. Den er til spring og eksplosionsløb. Foto: Jørgen Hansen

Zoo dissekerer igen: Kig ind i løven og se sablen i antilopen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Zoo er frisk på at fortsætte sine offentlige show-obduktioner af døde dyr foran publikum. Det sker igen lørdag 19. august.

Der er et liv også efter døden, og det kan man få lov til at kikke ind i 19. august, når Odense Zoo atter laver et at sine højt profilerede obduktions-shows. Denne gang med rovdyret og byttedyret i fokus.

Det er en løve, som kommer under kniven i en dissektion, hvor publikum er velkomne til at kikke inden for i løven og studere, hvorfor en sabelantilope er indrettet, som den er.

Dyrene er både ens og forskellige. Antilopen er byttedyr, og løven er konstrueret til at fange den - hvad klør og tandsæt afslører. Antilopen kan løbe langt og hurtigt. Løven er Usain Bolt - sprinter.

Lunger og hjerter sammenlignes, og under dissektionen drages sammenligninger til vores egen krop.

Odense Zoo har tidligere fået mange tæsk i medierne - ikke mindst de sociale - for at lave et offentligt ligsyn og udnytte deres dyr. Det har haven valgt at tackle head first, og det sker ved at fortsætte traditionen.

Der er ingen dyr, som bliver aflivet med det formål at skulle bruges i et show. Det er dyr, som enten er blevet for gamle eller har fået skavanker, som ikke kan kureres.

Når et dyr er dødt i zoo, er der to muligheder. Enten bortskaffes det med det samme, eller også fryses det ned til senere brug. Undtagelsen er de helt store dyr som en giraf. Der er simpelthen ikke kapacitet i fryseren til en så langhalset skabning. Da zoo stod med en død kamel, blev den også straks dissekeret.

Mange døde dyr bliver konserveret i en eller anden form. Det kan være pelsen, kraniet eller kløerne, så disse dele kan bruges i formidlingen, som retter sig mod særligt interesserede eller grupper af skolebørn.

Zoo dissekerer igen: Kig ind i løven og se sablen i antilopen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce