Yonas Alizadeh hjælper tilflyttere med at skabe et netværk

Yonas Alizadeh og Benedicte Karlog har begge to forsøgt sig med den nye netværks-app, Hellow. Foto: Kim Rune

Yonas Alizadeh hjælper tilflyttere med at skabe et netværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidste år blev Yonas Alizadeh færdig med sin kandidat på Syddansk Universitet. I mellemtiden har han kastet sig over en app, som han håber kan hjælpe andre tilflyttere, der har stået i samme situation som ham selv.

Odense: For seks år siden oplevede Yonas Alizadeh udfordringerne ved at flytte til en by, hvor man intet netværk har. For hvad gør man, hvis man mangler nogen at grille, spille fodbold eller gå en tur med, men ikke kender nogen i byen, der kan? Disse spørgsmål var startskuddet til en app, som i dag skal være med til at hjælpe primært unge og studerende. 

- Jeg kan huske, da jeg startede på robotteknologi, at jeg kun snakkede med folk fra mit eget studie. Jeg manglede at møde andre mennesker end dem, som jeg gik op og ned af til daglig. Det var en frustration i mig, der gjorde, at jeg ville starte den her app, siger Yonas Alizadeh. 

Sidste år blev han færdig med sin kandidat på Syddansk Universitet og besluttede sig for at gå all-in på idéen. Selv om han ikke længere går på universitetet og efterhånden har bygget et netværk op i Odense, så ved han, der stadig er brug for en app, hvor man gør det lettere at møde mennesker nær en selv til alle former for aktiviteter.

Ingen dating

- Jeg følte, at jeg blev nødt til at gøre det her. Under en GoMore-tur gik det op for mig, at der virkelig manglede en app til at skabe venskabelige netværk. En studerende fortalte i bilen, at hun var nødt til at bruge dating-apps til at skabe netværk, men det er på ingen måder optimalt, og det udelukker også rigtig mange mennesker, siger Yonas Alizadeh. 

Han håber ikke, at det udvikler sig til dating-app, men: 

- Jeg har ikke skabt Hellow som en dating-app. Det skal være en måde at komme ud i lokalområdet, men på den anden side kan man ikke straffe folk for at blive forelsket i hinanden, siger han. 

App'en har et farverigt design, der ligner Jodel, som er en platform, hvor man kan dele et opslag fuldkomment anonymt, men Yonas Alizadeh har valgt at gøre Hellow til semi-anonym med navn, alder og køn. 

- Jeg har vurderet i første omgang, at det er de vigtigste oplysninger at få frem. Jeg kunne godt frygte, hvis man havde et billede af sig selv, at det ville udvikle sig til en dating-app, men jeg er villig til at lytte til brugerne, hvis jeg får flere henvendelser om ønske at indføre profilbilleder, kan det sagtens lade sig gøre, forklarer Yonas Alizadeh. 

Dog har app'en en aldersbegrænsning på 16 år, men ellers er der frit lejde til at dele opslag, hvor alle har mulighed for at koble sig på til forskellige arrangementer, der strækker sig fra mini-golf, privatfest, gåtur til kongespilsturnering i Munke Mose. 

 

Ud i den store verden

Hellow vil i første omgang være til at finde på det danske App Store marked, men Yonas Alizadeh forventer, at dem, der har en android, snart kan få glæde af den. Og det er ikke kun i Danmark, man bør have glæde af app'en, mener han.

- Jeg oplevede, da jeg var ude at rejse i Asien sidste år, jeg manglede nogen lokale at mødes med. Og jeg har også talt med andre rejsende om, at de manglede sådan en app, når de var på udlandsture, siger han.

Idéen bag app'en har fået investorer til at sprøjte økonomiske midler efter projektet. MV-Nordic, som er en af nordens største producenter af it-programmer til undervisning, har støttet Yonas Alizadeh, at han kan arbejde på fuld tid og koncentrere sig om marketing og videreudvikle Hellow.

- Det er virkelig fedt med økonomisk råderum. Lige i øjeblikket arbejder jeg alle ugens dage fra morgen til aften på at gøre app'en bedre, og det er noget, som min kæreste godt kan mærke, men jeg ved, at der er brug for den, siger han.

De internationale udvekslingsstuderende bakker også op om det nye tiltag, for de har især har mærket, hvor svært det er at skabe et netværk ikke bare i en ny by, men i et helt nyt land. 

- Jeg har haft kontakt med udveklingsstuderende, som også har bekræftet behovet for en netværksapp. For dem virker vi danskere, som nogen, der er meget lukkede og passer os selv. Måske kan Hellow være med til at skabe et tættere bånd mellem de udenlandske studerende og lokalbefolkningen, siger Yonas Alizadeh.

Hellow er gratis at hente ned til sin Iphone og kan bruges i hele landet. Via Facebook opretter man en profil for at verificere brugerne af app'en.  

Yonas Alizadeh hjælper tilflyttere med at skabe et netværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce