Yderligere fire dømt for hacking mod gymnasium


Yderligere fire dømt for hacking mod gymnasium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Betingede fængselsstraffe blev konsekvensen for fire elever, der hackede sig til lavere fravær på Tietgen Handelsgymnasium

Odense: Syv dages betinget fængsel. Sådan lød dommen i hver af de fire retssager ved retten i Odense, hvor fire gymnasieelever var tiltalt for at have medvirket til hacking onsdag.

De havde enten betalt for at få fjernet deres fravær på Tietgen Handelsgymnasium i Odense, eller også fik de det gjort gratis.

Fraværet blev fjernet af to nu 19-årige elever tilbage anden halvdel af 2014. De havde skaffet sig adgang til en lærers login, som de misbrugte og fjernede fravær mod betaling. Gode venner fik det gjort gratis.

De to 19-årige blev tirsdag dømt 30 dages betinget fængsel og bøder på 2000 og 1000 kroner.

Blev smidt ud

En kvinde fra 1976 fik fjernet syv timers elevfravær i efteråret 2014 mod en betaling på 551 kroner.

Under retssagen kom det frem, at hun gjorde det, fordi hun i forvejen havde meget fravær, og derfor risikerede hun at blive smidt ud af skolen. Hun blev dog ikke smidt ud, da misbruget blev opdaget. De elever, der fik fjernet fravær, blev alle sendt hjem på en tænkepause.

Senere blev kvinden dog alligevel smidt helt ud af skolen, fordi hun havde for meget fravær.

Hvor kommer koden fra?

Under de i alt 12 retssager om hackingen af fraværssystemet elevplan.dk er det endnu ikke kommet frem, hvordan en lærers login, som nogen har kunnet aflure, er blevet spredt.

De to 19-årige, der fjernede fraværet og tog mod betalingen, forklarede i retten i tirsdags, at de modtog login-koden af en navngiven person på en internetcafé.

Men den person erkender det ikke, og derfor overvejer specialanklager Marianne Birck, om hun skal rejse tiltale.

En femte elev skulle også have været stillet for en dommer onsdag for at have medvirket til hacking, men fordi han skulle til eksamen, blev hans retssag udsat.

Yderligere fire dømt for hacking mod gymnasium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce