Den fynske bager med udspring i Faaborg etablerer sig nu også på Hjallesevej

Hjallese: Om få uger slår den fynske bager Wendorff dørene op til butik nummer to i Odense.

Det bliver på Hjallesevej 130 - lige syd for den befærdede ringvej - over for Hotel Knudsens Gaard.

- Vi får fælles indgang med en bestående Super Best forretning og et postekspedition, der netop er flyttet til det lille torv fra Rødegårdsvej, fortæller Kirsten Wendorff.

Wendorff, der i 1996 åbnede den første forretning i Faaborg, kom til Gravene i Odense i 2007 og fra september 2010 i den nuværende store butik i Asylgade. I 2011 åbnede Wendorff en stor butik i Svendborg, hvor hovedbageriet nu ligger.

Intet imperium

-Nu åbner I den fjerde forretning. Er I ved at opbygge et bageri-imperium?

- Nej, det er vi ikke, lyder det med latter i stemmen i telefonen fra Kirsten Wendorff, der sammen med sin mand Preben, driver bagerbutikkerne. Vi har såmænd ikke en gang en femte på bedding.

- Vi får godt nok henvendelser fra flere fynske byer, der gerne ser en Wendorff-forretning, men vi har ikke flere udvidelsesplaner - heller ikke uden for Fyn. Vi er et fynsk nærbageri, som hele tiden forsøger at værne om den gode kvalitet til vore kunder, lyder det fra Kirsten Wendorff.

Baggrunden for at etablere sig på Hjallesevej er blandt andet, at de trafikale forhold i centrum af Odense betyder, at det umiddelbart kan være sværere for kunderne at finde forretningen i Asylgade.

- Først var vi ramt af et langt fjernvarmearbejde, hvorefter lukningen af Thrige-gaden kom. Vi vil gerne servicere de kunder, som ikke umiddelbart kommer til byen, og derfor åbner vi på Hjallesevej.

- I kan vel også mærke konkurrence fra Lagkagehuset i Vestergade?

- Det vil være forkert at sige andet, men vi tror på, at vi via fortsat hårdt arbejde kan levere den kvalitet, som kunderne efterspørger, svarer Kirsten Wendorff, der ikke har en nøjagtig åbningsdato i kalenderen, men siger "begyndelsen af november".

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle

Wendorffs opskrift på honninghjerter:

Nyt plusord: Nærværsøkologi

Nyt plusord: Nærværsøkologi