Vrede læsere: "Genialt" at lukke fødeafdeling

Foto: Skærmdump fra Facebook

Vrede læsere: "Genialt" at lukke fødeafdeling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rigtig mange læsere har på Facebook valgt at udtrykke deres utilfredshed med at fødeafsnittet er blevet foreslået lukket i Svendborg.

Det har medført en sand læserstorm på Facebook, at Fyens.dk fredag kunne afsløre, at fødeafsnittet i Svendborg måske skal lukkes.

Det, som langt de fleste brokker sig over, er den store afstand, som fødende på Sydfyn vil få til den nærmeste fødeafdeling.

"Det var da en superidé. Så har langelænderne kun små 100 km kørsel til fødeafdelingen. Jeg forudser en markant stigning i mere eller mindre ufrivillige "hjemme- eller bilfødsler". Genial besparelse, specielt nu, hvor det nye super OUH kører på skinner og holder budgettet.#SarcasmOff#DetDanmarkDuKender," siger Thomas Sonne Jensen blandt andet.

Flere raser også over de mange penge, der bliver brugt på blandt andre Carl Holst, tidligere regionsrådsformand i Region Syddanmark:

"Selvfølgelig skal der lukkes afdelinger ude i yderdistrikterne. Luk lidt ekstra, så regionen har overskud til at betale millioner i aftrædelsesgodtgørelse til ansatte, der har været skyld i, at afdelingerne må lukke og til nye aftrædelsesgodtgørelser til andre Carl smarter, der skal fyres i Regionen! NU MÅ DETTE OPHØRE!," skriver Kai Hoffman.

På Facebook blev der fredag formiddag oprettet en støttegruppe for fødeafdelingen i Svendborg. Efter to timer havde gruppen flere end 1400 medlemmer.

Bedre forhold i Svendborg

En del læsere fortæller om deres egne personlige oplevelser. De efterlader det indtryk, at borgerne har haft gode oplevelser på Svendborgs fødeafsnit, mens Odenses bliver sammenlignet med et samlebånd:

"Det er bare ikke i orden. Nu har jeg født 3 børn, 1 i Odense og 2 i Svendborg, og Svendborg var klart de bedste, ville til enhver tid vælge dem igen.

Da jeg havde født anden gang og kom på barselsgangen, fik jeg enestue, hvor min mand kunne være med, fri adgang til køkkenet, vores datter på dengang lige knap to år måtte overnatte hos os derude, hvis vi ville det, de er så hjertevarme. Det ville ALDRIG ske i Odense," skriver Nynne Gamst.

Hun bliver bakket op af Trine. K Hansen:

"Sgu ikk iorden, alle dage burde Svendborg være åben da jeg af egen erfaring havde de bedste ophold/fødsler! Ikke samlebåndseffekt som Odense."

Til sidst bliver det også nævnt, at fødeafdelinger på andre lokale sygehuse på Sydfyn er blevet lukket og flyttet til Svendborg. Det føler læserne nu har været spild af penge.

"Fødeafdeling på Fåborg sygehus blev nedlagt og flyttet til Svendborg, som så blev udbygget, så det kunne klare flere fødsler. Hvis det så skal lukkes, er der igen i Syddanmark smidt en del penge ud af vinduet til ingen verdens nytte. Er amtsrådet en total flok amatører?," spørger Valborg Arvø.

Se alle kommentarer til historien her

Fredag offentliggør Region Syddanmark en spareplan, der betyder lukning af fødeafdelingen på OUH Svendborg Sygehus. Flere andre afdelinger på Fyn foreslås også lukket.

Opslået af Fyens.dk på 7. januar 2016

Vrede læsere: "Genialt" at lukke fødeafdeling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce