Vollsmose-terrorsag måske en ommer


Vollsmose-terrorsag måske en ommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye oplysninger i en bog om terrorsagen får nu advokater til at kræve, at sagen bliver genoptaget

ODENSE: Vollsmosesagen bliver nu indbragt for Den særlige Klageret. Det sker på baggrund af nye oplysninger i sagen, som er kommet frem i en ny bog "Terrorsagen fra Vollsmose", der udkommer i morgen. Det oplyser TV 2.

Tidligt i forløbet gav de tre dømte mænd en bestillingsseddel til agenten Lars, der havde infiltreret gruppen. Han blev her bedt om at købe kaliumnitrat. Men agenten købte ikke kaliumnitrat, der er uegnet til bombefremstilling. Han købte i stedet ammoniumnitrat, der er velegnet til bomber.

Både bestillingsseddel med kaliumnitrat som fakturaen for købet af ammoniumnitrat blev fremlagt under retssagen. Men sammenhængen blev ikke forklaret.

Ikke anvendes til bomber

Mads Skak Jensen er en af landets førende eksperter i hjemmelavede sprængstoffer. Han siger, at de to kemikalier er vidt forskellige.

- Kaliumnitrat kan ikke anvendes til bombefremstilling. Det bruges typisk til fremstilling af fyrværkeri. Ammoniumnitrat derimod er det oplagte valg til hjemmelavede bomber. Det er uhyre effektivt til bombefremstilling, siger han.

Det får nu Mohammad Zahers, der fik 12 års fængsel - advokat Henrik Dupont Jørgensen til at indgive en begæring til Den Særlige Klageret om at få sagen optaget.

Ikke orienteret

- Vi var på intet tidspunkt orienterede om, at det som var på bestillings-sedlen var ufarligt. Vi er hele tiden gået ud fra - og har fået at vide - at alle de stoffer, der var tale om, kunne bruges til en bombe," siger Henrik Dupont Jørgensen.

Også advokat Bjørn Elmquist, der er forsvarer for Ahmad Khaldhahi, der ligeledes fik 12 års fængsel vil indbringe sagen for Den Særlige Klageret.

Fremprovokeret

Juraprofessor Eva Smith fra Københavns Universitet vurderer, at agenten efter alt at dømme har været med til at fremprovokere og forværre den planlagte forbrydelse.

PET ønsker ikke at kommentere oplysningerne og begrunder det med, at sagen har været behandlet både i Landsretten og i Højesteret.

Bogen "Terrorsagen fra Vollsmose" er skrevet af Kaare Gotfredsen fra TV 2 Nyhederne.

Vollsmose-terrorsag måske en ommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce