Vollsmose-råd beskyldes for at dække over pædofil

Ældrerådet i Vollsmose har angiveligt dækket over en pædofili-mistænkt mand, som nu sidder varetægtsfængslet, mistænkt for et overgreb på en mindreårig dreng.
Foto: Arkivfoto: Brian Karmark

Vollsmose-råd beskyldes for at dække over pædofil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 22. januar blev en mand med bopæl i Vollsmose anholdt af Fyns Politi og siden varetægtsfængslet, mistænkt for et seksuelt overgreb mod en mindreårig dreng. Det bekræfter Fyns Politi over for Politiken torsdag.

Ifølge avisen er der tale om en mand, der i 2008 blev landsforvist af det såkaldte ældreråd i Vollsmose, fordi han var under mistanke for at have krænket en dreng seksuelt.

Ældrerådet, der består af tre respekterede mænd med bopæl i Vollsmose, overtalte angiveligt drengens familie til at trække en politianmeldelse af manden tilbage.

Manden tog herefter ifølge Politiken til Tyskland, hvor han boede hos noget familie - men kun i en måned, hvorefter han vendte tilbage til sin familie og sine børn i Vollsmose. Ifølge Politiken accepterede ældrerådet, at manden var tilbage i Vollsmose, når blot han holdt sig for sig selv.

Det gjorde han - indtil han i januar i år igen kom under mistanke for at have forgrebet sig seksuelt på et barn. 

- Jeg er glad for, at politiet tilbageholder ham. Men ældrerådet i Vollsmose bærer den primære skyld. Vi kunne have undgået det her, hvis myndighederne var blevet indblandet fra starten af. Men det blev de ikke, siger Enhedslisten Asmaa Abdol Hamid, der selv bor i Vollsmose, til Politiken.

Ifølge Fyns Politi var det seneste overgreb så voldsomt for drengen, som det gik ud over, at han måtte indlægges på Odense Universitetshospital.

- Manden skulle have haft en behandlingsdom. I stedet valgte ældrerådet at sende ham ud af landet. Det er ikke deres arbejde at dømme, det har vi en domstol til. Ældrerådet har fejlet i denne sag, og jeg håber, de har en dårlig smag i munden – vi kunne have forhindret det her, siger Asmaa Abdol Hamid til Politiken.
Fakta
- Vi kunne have undgået det her, hvis myndighederne var blevet indblandet fra starten af. Men det blev de ikke.

Vollsmose-råd beskyldes for at dække over pædofil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce