Vollsmose kæmper mod miljøsvineriet


Vollsmose kæmper mod miljøsvineriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beboerne i Vollsmose er dårlige til at spare på energien, men et succesfuldt projekt skaber nyt håb for bydelen

VOLLSMOSE: Maden står på komfuret i timevis, fjernsynet kører fra morgen til aften, og lyset er tændt hele dagen, mens gardinerne er trukket for.

Vollsmose halter langt bagefter i forhold til resten af Odense hvad angår miljøbevidsthed. Ifølge energirådgiver Dorthe Hindsgaul fra Energiservice Fyn fordi mange af de udlændinge, der bor i Vollsmose, ikke har det samme kendskab til miljø og energisparemuligheder, som etniske danskere, der er vokset op med OBS-udsendelserne på DR.

Mangler viden

- Mange kommer fra steder, hvor man måske ikke har været vant til at betale for strømmen, eller hvor bevidstheden om de her ting slet ikke er så stor som i Danmark, og så ser mange heller ikke de danske medier så meget, siger Dorthe Hindsgaul.

Faktisk bruger en beboer i Vollsmose ofte dobbelt så meget strøm, vand og varme som andre odenseanere.

Men der er håb om, at Vollsmose nu vil ride med på den grønne bølge.

Et boligsocialt projekt, der uddanner miljøambassadører blandt de lokale, som skal sprede de gode miljøråd fra mund til mund, har vist sig som en stor succes.

54 familier med

54 familier har indtil nu været med i projektet, og de har sparet gennemsnitligt 1000 kroner på energiregningen årligt. Nogle har skåret energiforbruget ned med op til 35 procent, og 80 nye familier står lige nu på venteliste for at få de fire måneders miljøkursus, der gør dem til miljøambassadører med viden om, hvordan man sparer.

Det er de lokale beboerrådgivere Preben Munch og Randi Bang Rønning, der har fået ideen til projektet.

- Vi havde en somalisk kvinde, der fik en ekstraregning på små 20.000 kroner. Vi blev nødt til at gøre noget, siger Preben Munch og forklarer også, at valget af ambassadørmodellen var nødvendig.

- Omdeler du noget på skrift her, så kommer det ikke videre. Det er mund til mund, der virker.

I går blev miljøambassadørprojektet fremvist for en del af deltagerne på den store nordiske konference om bæredygtighed, der finder sted i Odense i disse dage. En del af ideen med konferencen er, at kommuner i hele Norden kan dele gode ideer med hinanden.

- Jeg tror på, at det her er en ide, som vil blive kopieret i andre storbyer, som sikkert har de samme udfordringer, siger energirådgiver Dorthe Hindsgaul.

Vollsmose kæmper mod miljøsvineriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce