Vollsmose Avis er stadig en tilskudsavis


Vollsmose Avis er stadig en tilskudsavis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MARKEDSVILKÅR: Vollsmose har sin egen avis. Det er en flot og velskrevet ugeavis. Den er finansieret gennem Vollsmoserammen, som også sponserer lokal-tv og hjemmesiden vollsmose.dk.

Alt i alt koster det om året 1,14 millioner kr., hvoraf Odense Kommune årligt frem til 2006 poster 572.000 kr. i projektet.

Jeg har jo af og til læst Vollsmose Avis, og jeg undrede mig over, at der var så få reklamer i. Enhver ved, hvor mange penge det koster at sende en ugeavis på gaden. Så jeg kontaktede avisen for at få gjort rede for udgifter og indtægter. Det så faktisk værre ud, end jeg havde regnet med.

Avisen havde udgifter til løn, administration, kontorhold, drift, kursus for frivillige samt fælles aktiviteter for i alt 403.106 kr. i 2003. Indtægterne for 2003 har jeg ikke fået, men derimod for 2004, og de var på i alt 68.810 kr. Vollsmose er dermed en ren underskudsforretning, selv om reklameindtægterne for 2005 forventes at nå oppå omkring 150.000.

Vollsmose-beboerne er glade for avisen, og det kan jeg godt forstå. Hvilken bydel ville ikke være det? Men avisen forvrider konkurrencen. Hverken Ugeavisen Odense eller Fyens Stiftstidende får offentlige tilskud. De må klare sig på markedsvilkår. De mange reklamer i begge aviser vidner jo om, hvor dyrt det er at lave avis. Disse medier kan da ikke være tilfredse med, at en avis med tilskudstjæler indtægter fra dem.

Dertil kommer forfordelingen. I mit eget kvarter har vi et fremragende, lille blad, der udkommer 10 gange om året. Så vidt jeg ved, får det ingen tilskud fra kommunen. Det er baseret på frivillig arbejdskraft og reklameindtægter. Hvorfor skal en bydel tilgodeses, mens andre må knokle for hvert nummer?

Jeg kunne til nød have forstået det store tilskud til Vollsmose Avis, hvis det have været hjælp til selvhjælp. Dvs. hvis målet var, at det skulle kunne hvile i sig selv.

Man kunne det første år have brugt pengene til at stable en redaktion med ulønnede Vollsmose-beboere på benene. De kunne have lært, hvordan man laver en avis. Efter et år skulle avisen så stå på egne ben. Indtægterne skulle afgøre, hvor ofte den skulle på gaden.

I stedet har man behandlet Vollsmose som et uland. Man har fløjet redaktion og midler ind. Når pengestrømmen engang ophører, så vil avisen også forsvinde. Den er jo afhængig af kunstigt åndedræt. At venstrefløjen og Socialdemokraterne synes, det er en god idé med tilskudsaviser, er vel forventeligt. At de borgerlige i Venstre og Konservative også støtter det, forstår jeg mindre. Jeg troede, man dér gik ind for den frie konkurrence.

Alex Ahrendtsen er Spidskandidat for Dansk Folkeparti.

Vollsmose Avis er stadig en tilskudsavis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce