Voldsom diskussion om besparelser

Christoffer Lilleholt (V): "Hvis man havde taget hånd om besparelser på børn- og ungeområdet først på året, var vi nået langt længere, og besparelserne kunne være blevet minimeret." Arkivfoto: Vibeke Volder

Voldsom diskussion om besparelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstres Christoffer Lilleholt langede på onsdagens byrådsmøde ud efter rådmand Susanne Crawley Larsen (R) i forbindelse med de seneste besparelser på børn- og ungeområdet, men kom så selv i modvind.

Rettidig omhu er noget, politikerne i byrådet godt kan lide. Men spørgsmålet om, hvornår man udviser rettidig omhu, kom til at spille en større rolle på byrådsmødet onsdag aften.

Det skyldtes en angreb fra Venstres Christoffer Lilleholt i anledning af de aktuelle besparelser på især børn- og ungeområdet, men også ældreområdet:

- Vi undrer os i Venstre en smule over, at vi kan gå gennem et budget med fuld enighed, uden der bliver nævnt et ord fra borgmesteren eller rådmanden om de store besparelser, der skal gennemføres på den nære velfærd.

- Det er kendte besparelser, og hvis der var blevet taget hånd om dem først på året, var vi nået langt længere, og besparelserne var blevet minimeret, sagde han.

Det fik oppositionen til mikrofonen, i første omgang Enhedslistens Brian Skov Nielsen:

- Det er rigtigt, at jo før vi kommer i gang med at lave en økonomisk tilpasning til virkeligheden, jo klogere kan det gøres. Derfor kan det undre, når de her ting var beskrevet i budgetbidragene fra Børn- og Ungeudvalget og Ældre- og Handicapforvaltningen allerede før sommerferien, at Venstre og Christoffer Lilleholt ikke gjorde noget ved dem allerede den gang. Men sådan et initiativ har jeg ikke læst eller hørt om.

- Der er lavet en række aktive prioriteringer i Børn- og Ungeudvalget - med Venstres aktive deltagelse. Derfor må Venstre også tage et ansvar for, at man har prioriteret noget højere end noget andet. Så kritikken klinger et smule hult. Man skal lade være med at kaste med sten, når man selv bor i et glashus, sagde han.

Det besluttede byrådet også
At se på sproget i dagsordenerne i de politiske udvalg, så man ikke behøver en højere uddannelse for at kunne forstå teksten.At forberede eventuel ekspropriation af jord i forbindelse med et forslag om at forlænge Langesøstien fra Rugårdsvej til Toldbodgade som et led i det planlagte supercykelstinet.

At Børnehus Syd, der står for afhøring og udredning af børn og unge, der har været udsat for overgreb i Region Syddanmark, får en ny satellit i Aabenraa.

En ny lokalplan, der betyder, at Vollsmose får flere tværgående veje, som gør det muligt at køre gennem området og dermed åbne det ellers lukkede område op.

Rådmand i angreb

Også den radikale rådmand for området, Susanne Crawley Larsen, følte sig pikeret over kritikken:

- Jeg er lidt i tvivl om, hvorvidt du ved, hvad det er for et budget, vi diskuterer her ifølge dagsordenen. Her snakker vi om 2018-budgettet, og du snakker om budgettet i 2019. Og det er da i høj grad at tage ansvar at finde pengene nu for næste år.

Lilleholt besvarede kritikken:

- Det er rigtigt, at vi ikke har bragt sagen op, men det er også rigtigt, at flertallet og rådmanden altid har ansvaret for at sætte en sag på dagsordenen. Og da det er nogle grelle besparelser for næste år, synes jeg, de fortjener at blive nævnt her. Og jeg angriber det her, fordi man har ventet med at løse problemet i håb om at finde nogle penge på 2019-budgettet. Dem fik man så ikke, og nu skal man så ud og lave nogle svære besparelser, som kunne have været løst på en anden måde, hvis man havde taget fat i dem noget før, sagde han.

Det stillede dog ikke rådmanden tilfreds:

- Jeg ved ikke, om du står her og siger, at Venstres medlemmer af Børn- og Ungeudvalget ikke har været med til at beslutte, hvornår vi skal finde de her penge. (Det har de, red.)

Tim Vermund (S) fik det sidste ord:

- Christoffer Lilleholt skulle måske have vendt sagen med Venstres medlemmer af Børn- og Ungeudvalget, inden han går ud og kritiserer processen. Jeg synes, vi skal lade være med at kritisere hinanden for noget, vi alle sammen har været med til.

Voldsom diskussion om besparelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce