Voldsanklaget betjent kører stadig patrulje


Voldsanklaget betjent kører stadig patrulje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stats­advokaten bedt om at rejse straffesag mod betjente.

Politiassistent T. G., der den 8. oktober 2008 kastede den 24-årige Mazen Jamal Ismail så voldsomt ned på jorden, at han bagefter måtte på skadestuen, kører stadig patrulje hos Fyns Politi.

Og det på trods af at Østre Landsret har vurderet, at ud over han foretog en uberettiget anholdelse på en særdeles voldsom facon også har talt usandt i retten.

Men det er helt normal praksis, oplyser chefanklager på Fyn, Jan Stick, der er en del af politiledelsen.

- Lige nu ligger sagen hos Statsadvokaten for Fyn, og når han har vurderet, om der er grundlag for en påtale eller andet, må vi tage den derfra. Indtil da arbejder de involverede betjente videre, siger han.

- I bagklogskabens skarpe lys ser det da mærkeligt ud, at man næsten brækker armen på en mand i forbindelse med en uberettiget anholdelse. Men vi er nødt til at læse dommen og se præmisserne, inden vi foretager os noget, forklarer Jan Stick.

Både hos ledelsen og betjentenes lokale fagforening Fyns Politiforening peger man dog på, at anholdelsen fandt sted på et tidspunkt, hvor kriminelle indvandrere og rockere skød løs på hinanden i bandekrigen.

Burde aldrig være sket

Men den forklaring køber Mazen Jamal Ismails advokat Klaus Ewald ikke. Han mener, at hans klient blev udsat for regulær vold i en situation, der aldrig burde have været røget af sporet.

- Det holder simpelthen ikke. Hvis de har prøvet at køre i Vollsmose, hvor der har været ballade, så var den her episode jo nærmest afstressende, siger Klaus Ewald, der i går formelt sendte statsadvokaten en klage og samtidig bad ham undersøge, om der er basis for at føre en straffesag mod politiassistent T.G. og hans kollega, der var med under anholdelsen.

Betjente får støtte

Begge betjente kan regne med fuld opbakning fra deres fagforening.

- Vi står bag vores medlemmer i alle klagesager. Det er jo aldrig behageligt pludselig at sidde bag den anden side af skrivebordet, siger Steffen Daugaard, der er formand for Fyns Politiforening.

Voldsanklaget betjent kører stadig patrulje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce