- Jeg er kommet her siden 1989. Nu er alt i ruiner, siger fortvivlet 32-årig

Lørdag morgen stimlede flere voksne spejdere og ledere sammen og kiggede bestyrtet - nogle af dem med tårerne løbende ned ad kinderne - på det syn, der mødte dem:

En nedbrændt spejderhytte, der for mange af de 150 aktive spejdere betragtes som deres andet hjem.

32-årige Morten Weber var lørdag morgen ude at løbe en tur og kom helt tilfældigt forbi spejderhytten i Fruens Bøge Skov, hvor han er kommet i Sortebrødrene siden 1989.

- Jeg har simpelthen ikke ord for, hvor dårligt jeg har det nu. Jeg er så ked af at stå her og se, hvordan minderne fra flere end 25 års spejderliv er gået op i røg, fortæller Morten Weber, der har svært ved at holde tårerne tilbage.

Han står på brandstedet sammen med sin mor og far, der begge i mange år har været aktive forældre og ledere hos de blå spejdere i Det Danske Spejderkorps.

- Flere end 25 års oplevelser ligger i ruiner. Det er dybt tragisk, lyder det fra Niels Weber, der stadig er med i det, der kaldes "Gammelmandsklanen".

Mens fyens dk's reporter taler med familien Weber, er også Finn Boysen nået frem.

Han gik i gang med spejderarbejdet i en voksen alder, er nu i bestyrelsen og har været tropsleder i syv-otte år.

- Det er under alle omstændigheder forfærdeligt at se dette syn, og hvis det er en påsat brand, er jeg bare endnu mere ked af det, fortæller Finn Boysen. Han kommer ligesom mange af de andre aktive spejdere flere gange om ugen i den smukke, nu brændhærgede bygning, der er på en liste over bevaringsværdige bygninger i Odense.

- Og hvad skal vi nu gøre. Der er jo hver dag aktivitet i huset, lyder det fra de stadigt flere spejdere, der har hørt om branden og derfor begiver sig mod Fruens Bøge, hvor det nedbrændte Carlslund står som endnu et vidnesbyrd om en slem sommer for byens bygningsmæssige kulturarv.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
7
Fyns Politi til nysgerrige borgere: Gå ikke over afspærringen

Fyns Politi til nysgerrige borgere: Gå ikke over afspærringen

Brand i spejderhytte: Politiet søger vidner

Brand i spejderhytte: Politiet søger vidner

- Odense må stå sammen om at finde den skyldige

- Odense må stå sammen om at finde den skyldige