Visioner for Odense Havn


Visioner for Odense Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1: Byomdannelsesplan 2.0
Tysklandskaj set fra Kanalavej. Her holder lystfiskere og søsportsfolk til i dag. Ny lokalplan åbner op for at området bygges til med 400 boliger og omdøbes til Bryggen. Arkivfoto: Nils Svalebøg

I 2016 udarbejdede By- og Kulturforvaltningen både en Byomdannelsesplan 2.0, som skulle danne grundlag for udviklingen på Odense Havn, og en Designguide for Odense Havn. Begge planer findes i fuld længde på nettet.

2: Sådan beskrives Bryggen

"På kanten til vandet og på grænsen af skoven. Bryggen er et tæt og levende bykvarter, som indbyder til nye måder at bo og leve et aktivt liv både til vands, til lands og i skoven. (...) Det er her, man i fremtiden oplever masternes klirren og byens børn fange krabber mellem områdets kulørte husbåde."

Yderligere står, at "I den nordlige ende af Bryggen står i dag tre gamle siloer som et vartegn for denne del af havnen. Højde, råheden og karakteren af disse volumener skal videreføres enten ved en transformation eller en genbygning, som tager udgangspunkt i de førnævnte karaktertræk med en højde op til 6 etager."

3: Bevaringsværdige elementer

Af Byomdannelsesplanen fremgår, at de to siloer og den blå kran i området er bevaringsværdige. Siden har By- og Kulturudvalget besluttet at lade siloerne rive ned, og det sker formentlig i foråret 2019.

4: Plads til sejlere

I begge planer er lagt vægt på, at Bryggen indbyder til leg og aktiviteter i vandet - blandt andet nedsætning af kajakker. Der er i planen også afsat plads til byggeri til sejlklub i den nordlige ende af området, men i den foreløbige lokalplan er silohøjhusene rykket nord på i det område.

Visioner for Odense Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce