Denne uges vi er fra producenten Bassermann-Jordan. Det er en tør Riesling fra marken Paradiesgarten, fra 2016.Jordan-familien kom til Pfalz i 1718, hvor man med det samme begyndte at dyrke vin.

Efter 284 års eje i samme familie købte forretningsmanden Archim Niederberger huset i 2002.

Allerede ved overtagelsen var huset kendt for at lave vine af den allerhøjeste kvalitet, men siden Archim Niederberger har overtaget roret, er der taget anseelige tiltag for at højne kvaliteten yderligere.

Selve vingården og de omkringliggende bygninger har gennemgået en total renovering, og der er yderligere kommet en gourmetrestaurant, et luksushotel og et brasseri til.

I kældrene har Ulrich Mell overtaget roret, hvilket har medført store investeringer i såvel vinmarker somvinproduktionen.

Disse tiltag har absolut givet pote, og huset må i dag betragtes som det bedste vinhus i Pfalz, uanset om det drejer sig om de lidt billigere vine eller prestigevinene. I dag er alle deres vine også økologiske.

I duften vælder toner af tropiske frugter, modne æbler og mineraler frem. Smagen er også meget frugtrig, men vinens fine syre sørger for, at der kommer balance i indtrykket, som således er præget af sprødhed og friskhed.

En dejlig frisk hvidvin til som kan bruges til lysfisk, pastaretter eller bare som et glas i sommersolen.

Den koster kr. 140,- I August koster dem kun kr. 120,-

 

  • Christine Landry

    Af:

    Journalist på Pindle Odense og Ugeavisen Odense.