Viljen til dansk


Viljen til dansk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

INTEGRATION: Man skriver om indvandrerbørn, der ikke kan læse, og man ved ikke, hvordan man skal gribe det an. Først og fremmest er der for flertallets vedkommende ikke tale om indvandrere, idet de er børn af forældre, der er født og opvokset i Danmark, så vi taler om 3. generation i landet, og vi taler om ca. 40 år i Danmark.

Det tyder jo ikke på den store vilje til at blive dansk. Der er masser af eksempler på, at børn i en børnehave har talt dansk med de andre børn hele dagen for så, når de bliver hentet, bliver tiltalt på et fremmed sprog af forældrene, og det er jo nok det, man taler i hjemmet, selv om hele familien er født her i landet.

Andre eksempler er f.eks. fire unge piger, der kommer gående i Bilka og taler et fremmed sprog. De handler og når så hen til kassen, hvor de på perfekt dansk får afregnet deres varer, og så slår de over i deres eget sprog igen, hvilket jeg synes er mærkeligt, når de jo tilsyneladende ønsker at bo her i landet.

Jeg skriver dette for at sige, at man kan lave alle de dyre tiltag, man vil, men hvis ikke viljen er til stede hos disse mennesker, så nytter det hele intet. Derfor må det danske samfund forlange, at de pågældende forældre deltager aktivt i skolemøder, sportsforeninger, hvor deres børn er medlemmer, og andet offentligt, som danske forældrer deltager i, om fornødent må man tvinge dem ved økonomiske foranstaltninger.

Hidtil har vi gjort det modsatte, nemlig klientgjort disse mennesker og troet, at hvis der bare var penge nok, så skulle det nok gå, giv dem ansvar og lad dem tage konsekvensen af deres handlinger.

Viljen til dansk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce