En kaffesalon skal bløde fordommene op om psykisk sygdom

Odense: Psykisk sygdom skal være noget, vi taler om. For det er noget, stort set alle har inde på livet. Hver anden familie i Danmark har psykisk sygdom tæt inde på livet.

Derfor er der kaffesalon på Odense Hovedbibliotek som et led i den landsdækkende kampagne "En af os", der skal få os alle til at bryde tavshed om psykisk sygdom. I salonen vil der være kaffe og flødeboller, sponsoreret af Odense Chokoladehus, og her kan man få sig en snak om psykisk sygdom. Der vil også være sang ved Jesper Runge, som bruger musik til at bekæmpe sin psykiske sygdom.

Kampagnen er lokalt forankret i form af PIO (Psyk Info Odense), og der vil derfor være ambassadører til stede.

Åben i 10 dage

Kaffesalonen vil være åben fra næste mandag, den 29. februar klokken 14.30 og frem til den 9. marts klokken 17.

- Tabu er med til at forstærke fordomme om mennesker med psykisk sygdom. Vi inviterer borgerne ind i vores salon for at bryde det tabu, og vi håber, at borgerne bliver mindre usikre, nervøse, forbeholdne og afstandstagende, siger Johanne Bratbo, projektleder for "En af os".

  • byline

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg dækker lokalpolitik og livet i byen. Uddannet fra Syddansk Universitet i 2015. Vandt i 2014 Jern Henrik og Basker Henrik og i 2015 hovedprisen for årets historie i Fynske Medier for serien "Svigt i lægevagten", der også var finalist til Spadestiksprisen. Tidligere ansat på avisens nyhedsredaktion. Jeg bor i Odense med min kæreste, der arbejder som sygeplejerske, og min søn Lukas.