Boligselskab undersøger muligheden for, at de unge, der kastede sten og molotovcocktails mod politiet, kan sættes ud af deres bolig

Odense: I hvert fald seks af de otte unge stenkastere, der i går blev idømt otte måneders fængsel, og deres familier risikerer at blive smidt ud af deres boliger i Vollsmose.

De seks bor i lejligheder ejet af boligselskabet Civica, og herfra er meldingen klar.

- Vi vil kort og godt ikke have de mennesker boende. Vi vil ikke have, at politiet ikke kan lave helt almindelige politiopgaver i vores boligområde, siger direktør Jens Pilholm, der nu har sat boligforeningens advokat til at se på sagen.

- I det omfang, der er grundlag for det, vil vi sætte dem ud af deres lejligheder. Når man laver kriminelle handlinger i vores områder, så kan man med lejeloven i hånden smide folk ud, og det vil vi gøre. Som lejer er du ansvarlig for din husstand, sådan er spillereglerne, siger Jens Pilholm.

Otte dømt

Otte unge på mellem 15 og 18 år blev i går idømt otte måneders fængsel for angreb på politiet den 9. juni på Bøgetorvet sidste år. Fire af dem fik desuden betingede udvisningsdomme, mens en enkelt afventer domsafsigelse.

Jens Pilholm er helt bevidst om, at det også vil gå ud over de dømtes familier, hvis de bliver smidt ud af deres boliger.

- Ja, men det her er jo et spørgsmål om, hvem vi skal beskytte her. De få familier, der laver ballade, eller de mange familier, bemærker han.

Forventes at anke

Dommene bliver formentlig anket, og derfor bliver det heller ikke, før landsretten har afgjort sagen, at boligselskabet kan sætte familierne ud af deres lejligheder, understreger Jens Pilholm, der i går endnu ikke havde overblik over, hvor de dømte og deres familierne bor.

Ifølge Stiftstidendes oplysninger bor fire i Bøgeparken, to i Birkeparken og en i Egeparken. Både Birkeparken og Bøgeparken hører under boligselskabet Civica.

  • Jensen_Stine_Jessen_(2015)_024

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Odense. Jeg skriver om stort og småt i Odense Kommune. Mit særlige stofområde er ældre- og handicap-politik. Jeg er uddannet fra Journalisthøjskolen i Århus, og jeg har desuden en bachelor i dansk og statskundskab fra Københavns Universitet. Jeg bor i landsbyen Vindinge uden for Nyborg med min mand og vores tre børn.

Mere om emnet

Se alle
12
Kan ikke smides ud: Vollsmose-lejere bliver efter brandbomber

Kan ikke smides ud: Vollsmose-lejere bliver efter brandbomber

9
Overfald på politiet: 18-årig frikendt i omdiskuteret Vollsmose-sag

Overfald på politiet: 18-årig frikendt i omdiskuteret Vollsmose-sag

18
Efter molotovcocktails: Familie smides ud af lejlighed

Efter molotovcocktails: Familie smides ud af lejlighed