Vigtig detalje: Vejspærring skabte forvirring ved banegård

Det er muligt at køre ind til p-pladsen overfor banegården fra både øst- og vestsiden, hvor billedet her er taget. Men det kun muligt at køre ud i østlig retning, oplyser Odense Kommunes tilsynsførende Peter Kildegaard. Foto: Rune H. Blichfeldt

Vigtig detalje: Vejspærring skabte forvirring ved banegård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra mandag morgen trådte fem ugers spærring af Østre Stationsvej foran Odense Banegård Center i kraft. I sidste øjeblik blev vigtig detalje dog ændret, og det skabte en del forvirring fra morgenstunden.

Skal vi ind fra vest eller fra øst-siden?

Det spørgsmål stillede en del bilister med ærinde på den centralt beliggende p-plads lige over for banegården sig selv mandag morgen, efter at Østre Stationsvej foran banegården var blevet spærret af.

Vejen er spærret de næste fem uger, fordi der skal udføres gravearbejde forud for etableringen af letbanen, men på forhånd havde Odense Kommune i sidste uge meldt ud, at der stadig ville være adgang til at komme ind til p-pladsen via en vestlig adgangsvej i retning mod Kongens Have, der ville blive holdt åben for ærindekørsel.

Men mandag morgen kunne en del bilister konstatere, at det fra øst-siden i retning mod Odeon og politigården var muligt at komme ind til p-pladsen. Det afstedkom en hel del opkald til receptionen på Fyens Stiftstidende, som jo i sidste uge skrev, at adgangen til p-pladsen ville være fra vest.

Lavet om i sidste øjeblik

Avisen opsøgte derfor mandag morgen Peter Kildegaard, der er Odense Kommunes tilsynsførende på Østre Stationsvej-gravearbejdet.

Han bekræfter, at helt frem til fredag var det meningen, at adgangen til p-pladsen skulle være fra vest. Men på et møde fredag eftermiddag blev det besluttet at ændre det - blandt andet fordi det viste sig, at der ikke ville være plads nok til at lede trafik både ind og ud via den vestlige adgang i retning mod Kongens Have. Men ændringen nåede man dog ikke at få kommunikeret ud, før arbejdet gik i gang her mandag morgen.

- Det betyder, at der fra østlig side både er adgang til og fra p-pladsen overfor banegården. Man kan også komme ind til p-pladsen fra vest, men det er kun muligt at køre ud i retning mod øst, forklarer han og glæder sig i øvrigt over, at trafikken har været ret dæmpet fra morgenstuden.

- Det må være fordi, ferien er gået i gang, mener han.

Busserne på ny holdeplads

Også for buskunderne var det nye tider fra mandag morgen.

For i de kommende fem uger holder busserne ikke i den vante terminal bag banegården, som midlertidigt bliver brugt som omkørsel for bilerne. I stedet er der indrettet busterminal i Dannebrogsgade ved Danmarks Jernbanemuseum, og det var ikke alle buskunder, der havde fanget den information.

- Det er vel cirka 50/50, lød det fra buschauffør Joan Carlsen, der i dagens anledning var blevet placeret på banegården som guide, så hun kunne fortælle buskunderne, hvor de skulle gå hen for at finde busserne.

- Vi fortæller, der er lukket herinde og at busserne er flyttet om i Dannebrogsgade, fordi der foregår letbanearbejde ude på Østre Stationsvej, fortæller Joan Carlsen og tilføjer:

- De fleste har været positivt indstillet og har taget godt imod det, når vi har fortalt dem, hvor busserne kører fra.

Efter planen normaliseret situation omkring banegården i slutningen af juli. Letbanen, der forårsager gravearbejdet, åbner efter planen i år 2020.

Vigtig detalje: Vejspærring skabte forvirring ved banegård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce