Video-overvågning på pause


Video-overvågning på pause

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet i Odense venter med kameraer i byen

ODENSE: I fremtiden kan du måske blive foreviget på overvågningskameraer, hvis du vandrer hen ad Kongensgade eller er småberuset i Kongens Have. Men ikke endnu. Fyns Politi afventer et videoovervågningsprojekt fra en meget festlig gade i Aalborg, før de små kameraer eventuelt skal filme både kriminelle og helt uskyldige odenseanere.

Venter spændt på svar

- Vi arbejder på, om vi skal opsætte kameraerne. Der kører i øjeblikket et projekt ved Nordjyllands Politi i Jomfru Ane Gade, og der venter vi spændt på at høre om deres erfaringer, fortæller chefpolitiinspektør Michael Flemming Rasmussen.

En arbejdsgruppe ved Fyns Politi er nu i gang med at undersøge forskellige tekniske muligheder for videoovervågning og erfaringer fra andre steder, og chefpolitiinspektøren regner med, at der er nyt om kameraerne om tre-fire måneder.

En succes i Aalborg

Spørger man politiinspektør Stig Lundbo fra Nordjyllands Politi, så er videoovervågningen en succes. Endnu er der ikke lavet en evaluering af, hvad det betyder, at politiet midt i juni satte 15 kameraer op i Jomfru Ane Gade.

- Men tilbagemeldingerne har været meget positive. Vi har haft nogle voldssager, som er blevet opklaret på grund af kameraerne, fortæller politiinspektøren.

Han kan eksempelvis fortælle om en voldelig herre, som sparkede en bakke pomfritter ud af hånden på en grillbars-gæst midt i festgaden. Kort tid efter episoden kunne betjentene anholde gerningsmanden, på trods af, at der hverken var en anmeldelse eller vidneudsagn fra offeret. Manden nægtede at have sparket, men indrømmede efter politiet havde vist ham overvågningsbåndene.

Derudover fortæller vagtcheferne, at kameraerne dagligt bliver brugt til, at politiet kan danne et overblik over situationen på Jomfru Ane Gade, og vurdere, om der skal sendes en patrulje.

- Umiddelbart har det været en succes, men om der har været en præventiv effekt ved vi ikke endnu, fortæller politiinspektøren.

Om tre måneder vil Nordjyllands Politi evaluere ordningen, og herefter vil politiet i Odense muligvis også installere kameraer på udsatte steder i den fynske hovedstad

Video-overvågning på pause

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce