På torsdag åbner landets 12. pantstation på Egegårdsvej

Hjallese: Har du også stået i en kø i et supermarked ved flaskeindlevering for så at opleve, at maskinen går i stykker, når du endelig når frem?

Hvis svaret er ja, er der snart hjælp at hente på Egegårdsvej. Fra torsdag 17. marts kan odenseanere og andet godtfolk aflevere tomme dåser og flasker i landets 12. pantstation.

Flasker og dåser med pant samles i en særlig sæk, der skubbes ind i lugen i pantstationen, og efter otte-ti dage sættes pengene ind på den konto, kunden har oprettet eller på et dankort.

Ligesom ude i butikkerne gives der kun pant for danske returflasker - og dem, der er slæbt hjem fra Tyskland.

Odenses pantstation har åben alle hverdage klokken 7-22 og klokken 8-20 i weekenden og på helligdage.

Til daglig er der ikke personale, men man kan få hjælp via en knap, der ringer til Dansk Retursystem. Lørdag 19. marts er der dog personale til stede.

Pantsækken kan købes på pantstationen eller på www.dansk-retursystem.dk, hvor man også kan læse, hvilke butikker der sælger pantsække. De koster seks kr. stykket, og indtil videre får man pengene tilbage sammen med panten for flasker og dåser.

Og hvem er så Dansk Retursystem A/S? På firmaets hjemmeside fortælles:

"Dansk Retursystem A/S er en privatejet, non-profit virksomhed, der har eneretten til at drive det danske pant- og retursystem. Vi er sat i verden for at indsamle tomme engangsflasker og dåser og sørge for at emballagerne bliver sendt videre til genanvendelse, så de brugte emballager kan blive smeltet om og for eksempel blive til nye emballager".

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.