Vi ved godt at indvandrere er mere syge


Vi ved godt at indvandrere er mere syge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Men det er vigtigt, at vi nu har pålidelige oplysninger, siger chef for Vollsmose-sundhedscenter

ODENSE: Psykiske lidelser og livsstilssygdomme er langt mere udbredt blandt indvandrere fra ikke-vestlige lande end hos etniske danskere. Det viser en ny undersøgelse, som præsenteres i dag.

Ellen Breddam, leder af Sundhedscenter Vollsmose, er ikke overrasket over resultaterne.

- Vi ved jo godt, at der er mange sundhedsmæssige problemer blandt etniske minoritetsgrupper. Men det er vigtigt, at vi nu har pålidelige data, der viser sygdomsbelastningen og de udfordringer, vi står over for. Det kan hjælpe os med at målrette indsatsen, ikke kun i kommunens sundhedstilbud, men også i andre kommunale indsatser.

Fokus på gruppen

I forrige byrådsperiode besluttede byrådet at lave et sundscenter i Vollsmose.

- Med det center har vi skabt grobund for at gøre en ekstra indsats for at fremme sundheden for etniske minoriteter. Samtidig har vores sundhedspolitik som særskilt mål, at der skal være ekstra fokus på netop denne gruppes behov, siger borgmester Jan Boye (K), der selv er lægeuddannet og en gang imellem arbejder i en almen lægepraksis.

Diabetes og rygning

Helt galt står det til med diabetes. Mens to procent af de etniske danskere lider af sukkersyge, er sygdommen otte gange så hyppig hos mange af indvandrergrupperne.

Ryglidelser er op til tre gange så udbredte hos flere etniske grupper som i resten af befolkningen, og det samme gør sig gældende med psykiske lidelser, hvor 23-40 procent af indvandrerne fra eks-Jugoslavien, Libanon og Irak har depressioner mod 10 procent af de etniske danskere.

Blandt især mændene er der et overtal af rygere fra eks- Jugoslavien, Libanon/Palæstina og Tyrkiet. Her ryger op til 40 procent dagligt mod 25 procent blandt danskerne.

Indvandrerkvinderne ryger dog markant mindre end mændene og etnisk danske kvinder.

Vi ved godt at indvandrere er mere syge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce