Veteranernes kamp


Veteranernes kamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GOLF: 100 mand slås hårdt om en gammel putter
HOLLUFGÅRD: Hvis man ellers er en mand, er fyldt 60, er selskabeligt indstillet og har et golfhandicap på ikke over 32, kan man måske blive medlem af Fynske Golfveteraner.

Måske - for den nu snart 50-årige klub er så efterspurgt, at der lige nu står 42 på venteliste. Og da man principielt ikke vil have flere end 140 medlemmer, kan det godt vare længe, før man bliver budt til bords og inviteret med til matcherne og de årlige mesterskaber, hvor vandrepræmien er en antikvarisk putter, der i sin tilhørte baron Ernest Wedell-Wedellsborgs mor.

16 sejre

- Egon Rasmussen fra Odense, der døde i fjor, har vundet den hele 16 gange, men han var også en eminent golfspiller. I det hele taget tæller medlemskredsen mange rigtig gode spillere, og næsten alle har gjort en stor indsats for deres hjemmeklubber - som bestyrelses- eller komitémedlemmer, fortæller Helge Søgaard og Harry Pedersen, 81 og 73 og begge ferme køllesvingere.

Helge Søgaard er veteranernes formand, Harry Pedersen deres uofficielle sekretær og pr-mand. De begyndte på golfen i slutningen af 70'erne, da Harry Pedersen var direktør for Euro Sko i Odense, og da Helge Søgaard var chef for Andelsbanken i Svendborg.

Receptionsløven

- Jeg mente ellers, at mange af bankens kunder spildte for meget tid på golfbanen i stedet for at passe deres forretning - så det varede længe, inden jeg lod mig lokke til selv at spille, fortæller Helge Søgaard, der i sin direktørtid tog alle midler i brug for at profilere Andelsbanken i konkurrencen mod den lokale Svendborg Bank.

- Jeg var Svendborgs absolutte receptionsløve, og jeg optrådte både som luder og i lårkort, mens jeg var formand for børnehjælpsdagene. Nåja, det var alt sammen i bankens tjeneste. Det gav jo noget reklame, mener Helge Søgaard, der også næsten dagligt var i den lokale avis. Blandt Svendborgs pressefotografer gik rygtet endda, at hvis der var en enkelt reception, som Søgaard ikke var med til, dukkede han alligevel op på billedet, når filmen blev fremkaldt i mørkekammeret...

Jubilæumsmatch

Fynske Golfveteraner blev stiftet i september 1954 af spillere fra Odense og Sct. Knuds, som dengang var de eneste golfklubber på Fyn.

Den første match blev spillet på Sct. Knuds i Nyborg - som jo blev anlagt af odenseanere - men siden har medlemmerne spredt deres aktiviteter på alle de fynske baner.

- Vi er nødt til at skifte lidt, for når vi kommer på besøg, må banen lukkes i fire timer. Vi starter nemlig altid på samtlige huller, så alle er klar til frokosten på samme tid, siger Helge Søgaard og Harry Pedersen, der regner med omkring 100 deltagere til 50 års jubilæumsmatchen i Odense Golfklub den 17. september.

På mol i kirsebærrene

Her kan det kun gå bedre for Harry Pedersen end i gårsdagens Stiften-kvalifikation, der kun indbragte beskedne 25 point. Til gengæld kom Pedersen denne gang hjem med sit 4-jern - hvad han ikke gjorde i Stiften 2001. Her blev 4-jernet flere dage senere fundet højt oppe i et kirsebærtræ mellem 7. og 8. hul, hvor dets ejer havde været på mol.

Veteranernes kamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce