Byrådets planer om at droppe gæste-licenser til parkering på Vesterbro falder ikke i god jord hos kvarterets beboere. En underskriftindsamling fra flere end 100 beboere kommer med flere bud på, hvordan parkeringsproblemet afhjælpes.

Mette Berrig bor på Thorsgade. Hun har længe været træt af manglen på parkeringspladser, ulovlige parkeringer og ignorering af ensretninger. Byrådets planer om at droppe gæstekort på Vesterbro har fået hende til at hjælpe til med en underskriftindsamling, som blev foreslået af nogle af kvarterets øvrige beboere.

- Det ser ud til, at beboerne på Vesterbro mister muligheden for at købe gæstekort til parkering, hvilket mange er rigtig kede af. Derfor har jeg sammen med andre beboere i området undersøgt, om det er et generelt ønske i kvarteret at bevare gæstekortene. Det er det i den grad, siger Mette Berrig.

Vesterbro: Alt for mange uden p-licens

Hun har gamle forældre, der har brug for et gæstekort, når de er på besøg.

- De skal ikke parkere langt væk og gå. Jeg ville være rigtig ked af, hvis jeg ikke kan tilbyde mine gæster et p-kort i det tidsrum, de besøger mig. Det var samme melding, vi fik hos stort set alle i kvarteret, da vi samlede underskrifter, siger Mette Berrig.

Hun har ikke selv bil, men vil alligevel være ked af, hvis hun i fremtiden ikke kan tilbyde sine gæster et p-kort.

- Det er paradoksalt, at jeg som cyklist uden bil vil kæmpe for at bevare gæstekortene, men i min hverdag betyder det faktisk ret meget, da jeg driver erhverv på min adresse. Jeg synes, det er ganske rimeligt, at alle erhverv i gaden har adgang til et gæstekort. Det var samme melding, jeg fik af stort set hos alle i kvarteret i forhold til private gæstekort. Især dem, der ikke selv har bil, men får besøg af forældre, børn og børnebørn i bil, forstår slet ikke kommunens beslutning om at fjerne gæstekortene, siger Mette Berrig.

Mange parkerer ulovligt

Af alle dem, hun har mødt under underskriftsindsamlingen, har kun én sagt nej til at skrive under.

- Det tager jeg som et tegn på, at behovet hos beboerne i kvarteret er endnu større, end det lykkedes os at vise med de lidt over 100 underskrifter, som vi samlede på en enkelt eftermiddag, siger Mette Berrig.

Gæstekort forsvinder i hele midtbyen

I underskriftsindsamlingen opfordrer flere end 100 af kvarterets beboere til, at det skal kræve p-kort døgnet rundt at holde i kvarteret, at kun beboere i området har tilladelse til at parkere, at alle beboere har tilladelse til at købe et parkeringskort og et gæstekort pr. bolig, at p-licenser til personer, der ikke bor i kvarteret, inddrages, samt at der maksimum udstedes et p-kort og et gæstekort til hvert erhverv i kvarteret.

- De nævnte krav understreger, at udfordringen med parkering i kvarteret er mangefacetteret. Derfor er der også mange hensyn at tage. Som det er nu, er der timeparkering i kvarteret i dagtimerne. Ved at kigge på bilisternes adfærd er det tydeligt, at mange parkerer i de gader, der ligger tæt på centrum, og går ind til centrum for at handle. Det er forståeligt, men betyder, at det ofte er særdeles svært for beboere i kvarteret at finde en p-plads, når de kommer hjem fra arbejde. Derfor parkerer mange beboere på Vesterbro ulovligt på fortove og foran porte. Jeg accepterer, at der laves ensretninger, men udsigten til at gæstekort ophører blev dråben, der tyngede så meget på pedalen med utilfredshed, at jeg ikke stiltiende kan acceptere, siger Mette Berrig.

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.

Mere om emnet

Se alle
- Gæstekort forsvinder i hele midtbyen

- Gæstekort forsvinder i hele midtbyen

Vesterbro: Alt for mange uden p-licens

Vesterbro: Alt for mange uden p-licens