Vesterbro: Alt for mange uden p-licens

Charlotte Larsen (tv) og Therese Louigia er mildest talt trætte af parkeringssituationen på Vesterbro. Foto: Lasse Hansen

Vesterbro: Alt for mange uden p-licens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beboere på Vesterbro er trætte af, at det til tider er umuligt at parkere i kvarteret. Therese Louigia og Charlotte Larsen er to af de beboere, som synes, at problemet efterhånden er blevet en daglig pine.

Mens nogle beboere på Vesterbro kæmper for at bevare områdets gæstelicenser til parkering, mener andre beboere, at parkeringsselskabet Parkeringskontrol Nord, biler uden p-licens til området og alt for mange håndværkerbiler er årsagen til problemet.

Gætekort forsvinder i hele midtbyen

- Den underskriftindsamling, der blev sendt til Jane Jegind sidste uge, har efter vores mening ikke megen relevans for de problemer, området er ramt af. Som vi ser det, handler det i højere grad om misledende p-vagter, for mange udstedte p-licenser og alt for mange, der parkerer i området uden nogen former for licens, siger Therese Louigia.

Hun har oplevet at få en bøde i strid med det, en ansat fra P-Nord sagde til hende.

- En dag spottede jeg en p-vagt, hvorefter jeg gik ud og spurgte, hvordan reglerne er i kvarteret. Jeg pegede på en bil, der holdt meget tæt på et kryds, og spurgte, om man gerne måtte holde der. P-vagten sagde, at på grund af de manglende båse, anså han pladsen for en bås, da det ikke var til gene for andre trafikanter. Et par dage efter kom jeg sent hjem og holdt på det omtalte sted. Det resulterede i, at jeg dagen efter fik en p-afgift i min forrude, siger Therese Louigia. 

Hendes indtryk er, at manglen på p-pladser i kvarteret er steget kraftigt det seneste år.

- Man skal virkelig tænke sig om, inden man tager bilen. Man vil nødig miste "sin" plads, og det er surt at komme sent hjem og køre mindst fem omgange i hele kvarteret, før man er den heldige vinder af en p-plads, siger Therese Louigia.

Hendes kritik drejer sig også om håndværkerbiler samt personbiler med gæstelicens, der kommer udefra og spærrer. Hun mener, at Odense Kommune udsteder for mange gæstekort til ansatte til erhverv i kvarteret og til ansatte på Social- og sundhedsskolen i Dronningensgade.

- Selvfølgelig er jeg træt af at få bøder for at holde et sted, hvor en ansat fra P-Nord har sagt, at man gerne må holde. Men det grundlæggende problem er, at der simpelthen ikke er pladser nok til alle de licenser, der er delt ud. Jeg kan ikke begribe, hvorfor ansatte på Restaurant Flammen skal have p-licens til et kvarter, hvor det næsten er umuligt for beboerne at parkere. Det samme gælder ansatte på Social- og sundhedsskolen, som også lægger beslag på mange pladser, siger Therese Louigia.

Charlotte Larsen (tv) og Therese Louigia er mildest talt trætte af parkeringssituationen på Vesterbro. Foto: Lasse Hansen
Charlotte Larsen (tv) og Therese Louigia er mildest talt trætte af parkeringssituationen på Vesterbro. Foto: Lasse Hansen

Et massivt problem

Therese Louigia har sammen med Charlotte Larsen, der bor i Thorsgade, forsøgt at dokumentere problemet på Vesterbro ved at tage billeder af blandt andet ulovligt parkerede biler, lovligt parkerede biler med bøder i forruden og håndværkerbiler.

- Det groteske er, at vi har taget billeder af så mange biler, som holder ulovligt uden at have fået en bøde, mens lovligt parkerede biler omvendt har fået en p-bøde, konstaterer Therese Louigia.

Nogle aftener, når hun forgæves har ledt efter en fri plads, har hun talt sammen, hvor mange biler, som har p-licens.

- Enkelte gange er det syv ud af 10 biler, som ikke har p-licens i ruden. Det vil sige, at flertallet af biler i virkeligheden slet ikke burde parkere her, men i stedet benytte nogle af de mange p-huse ved Brandts eller under Grønnegade, siger Therese Louigia.

Charlotte Larsen er enig.

- Restauranter og forretninger anbefaler desværre deres kunder at parkere gratis i kvarteret, og med udsigten til, at de fremover kan parkere to og ikke bare en time gratis, bliver problemet med garanti kun større.

Hun har også et markant personligt problem, da hun har en særlig handicapplads, som er reserveret.

- Jeg har flere gange oplevet, at min handicapplads var optaget og er også blevet svinet til af en flyttemand, fordi jeg bad om min plads. Min nabo har også handicapplads og har måttet ringe til politiet, da pladsen har været optaget. Jeg er i en lidt anden situation end mange i kvarteret, men jeg vil gerne støtte mine medborgere i, at p-forholdene er et massivt problem, og at der mangler klare retningslinjer for, hvornår man får en bøde, siger Charlotte Larsen.

Vesterbro: Alt for mange uden p-licens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce