Verdenskendte Astralis før e-sportturnering: - Vi står med dårlige kort på hånden

Frederik Byskov har selv spillet Counter-Strike, men da han fik at vide, at han ikke var god nok til de professionelle rækker, begyndte han at arbejde som frivillig, og senere manager for forskellige hold. I 2015 startede han Astralis, som på under to år er blevet en af verdens bedste e-sport hold. Foto: Michael Nørgaard

Verdenskendte Astralis før e-sportturnering: - Vi står med dårlige kort på hånden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frederik Byskov er manager og holdejer af Astralis, en af de bedste hold i verden indenfor e-sport. Den tidligere odenseaner er vendt hjem til Odense for en stund med sit hold til den største e-sportturnering i byen nogensinde, men udsigten til en finaleplads er lang.

- I kører bare. Jeg laver lige interviewet her færdigt.

Mandag middag kort før klokken 12 ankom e-sportholdet Astralis til First Grand Hotel i hjertet af Odense i to Audi'er, som de har fået sponsoreret gennem et partnerskab med selv samme firma. Holdet på fem samt træneren skulle kort tid efter ud til Sparekassen Arena Fyn, mens manager og holdejer Frederik Byskov måtte mødes med dem senere. Men det at finde vej er heller ikke noget problem for den 30-årige manager. 29 år af hans liv er nemlig brugt i Odense.

- Nu, hvor der er en turnering i Odense, har vi også prøvet rigtig hårdt på at kvalificere os, og vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at spille i arenaen foran danske fans. Vi prøvede at spille i Royal Arena i København foran 12.000 danske fans, hvor 10.000 havde tilkendegivet at være Astralis fans, og det var en fantastisk oplevelse uden lige. Det håber vi også vil ske i denne weekend, fortæller Frederik Byskov.

Men muligheden for at nå finalen er ikke så selvsagt for den verdenskendte e-sportklub, som den kunne være. Klubben er kriseramt med en syg spiller, Nicolai Reedtz, som har sygeorlov på grund af spiserørsbrok. Holdet må undvære en af de bedste "snipere" i verden, som er Nicolais rolle på Astralis. I stedet har de fået nordmanden Ruben Villarreal, som spiller for Dignitas, ind som erstatning. Men det nye hold har kun spillet sammen i tre dage op til den store turnering, som løber af stablen i dag.

- Realistisk set må vi erkende, at vi står med nogle rigtige dårlige kort på hånden, som bare gør, at det kan være utroligt svært at komme til at spille i arenaen. Ruben er ikke inde i alle taktikker og den måde, vi plejer at spille Counter-Strike på.

Til Blast Pro Series i København i sidste weekend havde de en anden spiller, men på grund af regelsættet i ESL, som arrangerer turneringen her i Odense, må den samme spiller ikke spille med. Derfor var holdet nødsaget til at finde en ny.

- Vi mangler en af vores vigtige brikker. Nicolai (Reedtz, red.) er en af verdens bedste til at udføre sin rolle. Det giver et hårdt slag, fortæller Frederik Byskov, som først havde intentioner om at få holdet i finalen, men nu håber på at kunne få lov til at spille foran de danske fans.

Ikke bare computerspil

Fire til fem timers træning om dagen og 200 dage om året med kampdage hjemme og i udlandet. Sådan lyder årsplanen for Astralis. Herudover kommer træning til turneringer og reklamearbejde for diverse sponsorer, hvor det nyeste indebærer et samarbejde med tøjfirmaet Jack & Jones. Herudover har holdet tilknyttet en sportspsykolog, fysioterapeut og en kostvejleder.

- Det kan godt være, de sidder foran en computer og spiller, men det er kun en brøkdel af det, de laver, forklarer Frederik Byskov og fortsætter:

- I Royal Arena spillede de fra klokken 10 om morgenen til klokken 10 om aftenen. Det er en rigtig lang dag for alle. Forskellen hos dem er bare, at de er 100 procent koncentreret, så de bliver drænet, hvis vi ikke har fokus på, hvad de spiser og drikker, fortæller Frederik Byskov.

I Sparekassen Fyn Arena til finalerne i Pro League CS:GO Season Six i weekenden, vil der være 15.000 heppende fans (over tre dage, red.) i arenaen samt millioner af seere.

- Den her diskussion med, om det er en sport eller ikke en sport, det er jeg faktisk fløjtende ligeglad med. Vi havde 10 millioner, som så os spille i Royal Arena sidste weekend. 12.000 så os fysisk spille. Om vi er en sport eller ej, det er ikke interessant, fordi der er så mange millioner, som følger med, så vi ved, vi har gang i noget, der er rigtigt.

Millioner af følgere

Frederik Byskov spillede selv Counter-Strike fra 1999, da spillede udkom, til 2005, hvor han fik at vide, at han ikke var god nok til at spille professionelt.

Men det stoppede ham ikke. Fællesskabet i miljøet fik ham til at arbejde frivilligt på nyhedssites og til turneringer i otte år, inden han senere blev manager for forskellige hold, og i 2015 oprettede han Astralis. På to år er klubben blevet det sportsbrand med flest følgere på de sociale medier, og Frederik Byskov håber, at de når meget længere.

- Hvis vi har Real Madrid og Barcelona, som er nogle af de største fodboldklubber, der findes, så vil vi gerne kunne sige det om Astralis om 50 eller 100 år. At være en af de største globale e-sportsbrands i verden.

Verdenskendte Astralis før e-sportturnering: - Vi står med dårlige kort på hånden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce