Verdens ældste The Beatles-tributeband optræder i Odeon

The Bootleg Beatles med Steve White til venstre som Paul McCartney. PR-foto

Verdens ældste The Beatles-tributeband optræder i Odeon

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

The Bootleg Beatles er verdens længstlevende The Beatles-tributeband. Det blev dannet i 1980 og har givet flere end 4000 koncerter. 48-årige Steve White har spillet rollen som Paul McCartney de seneste seks år. Til januar optræder gruppen i Odeon.

48-årige Steve White fra Nottingham har spillet covermusik i 30 år og været medlem af en lang række cover- og tributebands, som har dyrket musikken fra The Searchers, The Animals og The Beatles. For syv år siden blev han kontaktet af The Bootleg Beatles, der manglede et medlem til at spille rollen som Paul McCartney, da deres daværende bassist fik problemer med hørelsen.

- Jeg har spillet musik fra 1960'erne stort set hele min karriere. Mit seneste band havde efterhånden transformeret sig til et The Beatles-coverband, hvor jeg spillede guitar i rollen som John Lennon, selv om jeg ligner Paul mere af udseende. En dag ringede Andre Barreau, som var med til at stifte The Bootleg Beatles, og spurgte, om jeg havde lyst til at spille et par shows med dem, fordi deres bassist var syg. Det havde jeg. Det gik glimrende, og efter en periode som afløser blev jeg fast medlem i bandet, siger Steve White.

Da han er højrehåndet, gik han i intens træningslejr for at lære at spille bas med venstre hånd som Paul McCartney.

- Det tog mig tre måneder bare at kunne spille de mest simple rytmer. Det var umådeligt vanskeligt, fordi jeg har spillet guitar med højre hånd i flere end 20 år. Min læringskurve var dog ret stejl, fordi jeg øvede mig timevis hver eneste dag, så efter et par år var jeg hæderlig. Jeg er komfortabel med venstrehåndsbas i dag, men jeg lærer stadig, siger Steve White.

Han er taknemmelig for, at Andre Barreau, som i 34 år var George Harrison i The Bootleg Beatles, valgte ham ud.

- Andre er på en måde stadig en del af bandet, selv om han forlod det i 2014. Han giver stadig gode råd og hjælper vi fire nye medlemmer med at optimere vores præstationer. Han har blandt andet taget os med rundt i London for at vise os berømte steder, hvor The Beatles optrådte, fik taget billeder eller boede. Han er en uudtømmelig brønd af informationer, siger Steve White.

The Bootleg Beatles med Steve White til venstre som Paul McCartney. PR-foto
The Bootleg Beatles med Steve White til venstre som Paul McCartney. PR-foto

Har studeret McCartney

At være medlem i et band, der udelukkende spiller The Beatles-sange, keder ikke Steve White.

- Det fascinerende ved The Beatles er, at man aldrig bliver træt af deres sange. Jeg hørte min første sang med dem som ni-årig, og i dag knap 40 år senere bliver jeg til stadighed forbløffet over, hvor mange lag og nuancer deres melodier og harmonier gemmer på. Der er desuden en enorm forskel på de tidlige og de sene The Beatles-sange, som gør det interessant at fortolke, siger Steve White.

At fokusere på ét band har også klare fordele.

- I The Bootleg Beatles kan vi dyrke en detaljegrad, som er helt ekstrem. Jeg har studeret Paul McCartney intenst og ved, hvordan han bevæger sit hoved, når han synger. Jeg ved, hvordan han blinker med øjet og bevæger sig. Jeg har set ufatteligt mange videoer med koncertoptagelser for at studere Paul McCartneys signaturbevægelser. Jeg har opbygget en slags bankkonto, som jeg kan hæve på, alt efter hvilken sang vi spiller, siger Steve White.

Han føler, at han præsterer bedre i The Bootleg Beatles end i de mange cover- og tributebands, han tidligere har været en del af.

- Jeg er født og opvokset med The Beatles, så jeg har hele min sjæl og mit hjerte med på scenen. Jeg ville formodentlig også kunne spille i et ABBA- eller Led Zeppelin-tributeband, men det ville bare ikke være samme niveau af indlevelse. Jeg elsker The Beatles højere end noget andet band, og det skinner forhåbentlig igennem på scenen, at jeg er kæmpefan. Jeg vil ikke vanære musikken, siger Steve White.

The Bootleg Beatles med Steve White til venstre som Paul McCartney. PR-foto
The Bootleg Beatles med Steve White til venstre som Paul McCartney. PR-foto

Den næstbedste løsning

The Bootleg Beatles har givet flere end 4000 koncerter siden 1980. De fire relativt nye medlemmer holder kadencen.

- Jeg har ikke talt efter, men jeg skal nok have spillet mindst 100 koncerter om året siden 2012. Det er vildt, at folk i hele verden stadig er så betagede af The Fab Four, siger Steve White.

De fire nuværende medlemmer har været med i bandet henholdvis syv, seks, to og et enkelt år.

- Vi er en ret ny besætning, hvis man sammenligner med perioden 1988 til 2001, hvor de samme fire medlemmer udgjorde besætningen. Men vi har en ambition om, at vi vil forsøge at gøre det mindst lige så godt som de tidligere konstellationer, siger Steve White.

Da The Bootleg Beatles blev dannet i 1980, grinede briterne lidt af dem, da alle fire beatler stadig levede. Lige som drømmen om en genforening. Det ændrede sig i 1981.

- Da John Lennon blev myrdet i 1981, indså folk, at The Beatles aldrig ville blive gendannet. Det blev på en måde afgørende for The Bootleg Beatles, som var det næstbedste for Beatles-fans, der gerne ville høre sangene live. Derfor tog først briterne og derefter resten af verden The Bootleg Beatles til sig. Kærligheden til The Beatles gør, at dette tributeband lever på 37. år, siger Steve White.

PR-foto
PR-foto

Elsker "Ticket to Ride"

Sir Paul McCartney har faktisk oplevet The Bootleg Beatles live til en koncert på Buckingham Palace.

- Det var desværre før, jeg kom med i bandet. Paul spurgte bandet, om de ikke var søde at lade være med at spille "Hey Jude", fordi den også var med på hans setliste. Det ville være en kæmpe ære, hvis Paul McCartney en dag så mig i rollen som ham, konstaterer Steve White.

Hans yndlingssang er ikke én af de "oplagte". Det er "Ticket to Ride" fra 1965.

- Jeg elsker den sang, fordi den skiller sig ud fra det, The Beatles udgav før den. Den er lidt mere rå og kantet. Lidt mere rocket. Den varslede på en måde indgangen til en ny æra. For tiden spiller vi sangen til vores koncerter i Storbritannien, og mon ikke den er med på setlisten, når vi kommer til Danmark efter nytår, siger Steve White.

The Bootleg Beatles, Odeon, Odense, 20. januar

Verdens ældste The Beatles-tributeband optræder i Odeon

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce