Venstre vil bevare skolerne i Lumby og Stige

Mark Grossmann fra Venstre vil ikke være med til at skære 4. til 6. klasserne væk på skolerne i Lumby og Stige. - Det er et angreb på lokalsamfundene, og dem vil vi beskytte, så længe vi overhovedet kan, siger han. Foto: Michael Bager

Venstre vil bevare skolerne i Lumby og Stige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skolerne i både Lumby og i Stige skal fortsat have elever til og med 6. klasse, mener Venstre, der dermed afviser forvaltningens spareforslag. Børn- og ungerådmanden afviser at tage stilling midt i høringsperioden.

Folkeskolerne i Lumby og Stige skal ikke reduceres til skoler kun med elever fra 0. til 3. klasse.

Det er nu meldingen fra Venstre, der med to medlemmer i Børn- og Ungeudvalget afviser at sige god for det forslag i sparekataloget, der vil hente 1,3 millioner kroner ved at sende 4.-6. klasse til Søhusskolen.

- Det skaber alt for meget uro i et lokalsamfund, mener Venstres Mark Grossmann.

- Det gør det svært at få nye tilflyttere og svært at sælge huse. Det er et angreb på lokalsamfundene, og dem vil vi beskytte, så længe vi overhovedet kan. Der er omkostninger forbundet med at holde liv i lokalområderne, og vi frygter, at besparelserne udhuler skolerne, så de på sigt bliver lukningstruede.

Hvorfor ikke respektere og afvente høringsperioden og få det fulde overblik i stedet for at melde ud allerede nu?

- Vi havde egentlig også lovet os selv at vente. Men vi husker tydeligt debatten omkring Spurvelundskolen, der var lukningstruet (i 2010, red.), men som alligevel endte med at blive fyldt godt op. Og så kan det måske også være en god mulighed for forvaltningen at få svar frem nu, mener Mark Grossmann.

Børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) er uenig. Hun afviser at svare på kritikken og bekymringerne fra Lumby og Stige.

- Jeg ønsker ikke at kommentere på de konkrete forslag. Her i høringsperioden er det først og fremmest min opgave at lytte, skriver hun i en mail.

Venstre vil bevare skolerne i Lumby og Stige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce