Vejnavn ændres: Enhedslisten valgte skomageren

Det knap 100 meter lange stykke vej, der snor sig langs bagsiden af Odense Rådhus - fra Albanitorv til Korsgade - og som for mindre end et år siden på et byrådsmøde fik navnet "Skt. Albani Stræde", skifter nu navn. Grafik: Mikkel Damsgård Petersen

Vejnavn ændres: Enhedslisten valgte skomageren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anders W. Berthelsens forslag om at ændre navnet på et lille stræde bag rådhuset, som afløser I. Vilhelm Werners Plads, koster en ommer i byrådssalen.

Bare fordi man er lille, kan man godt tiltrække sig stor opmærksomhed. Det oplever det knap 100 meter lange stykke vej, der snor sig langs bagsiden af Odense Rådhus - fra Albanitorv til Korsgade - og som for mindre end et år siden på et byrådsmøde fik navnet "Skt. Albani Stræde".

Forleden diskuterede By- og Kulturudvalget igen navnet på det lille stræde efter forslag fra udvalgsmedlem Anders W. Berthelsen (S). På vegne af sit parti stillede han nemlig forslag om at ændre dets navn. Nu er socialdemokraterne kommet i tanke om, at vejnavnet minder for meget om Albani Torv og Albanigade.

- Socialdemokratiet stiller forslag om, at det genskabte stræde navngives Skomagerstræde efter skomagernes livshistorie, som lå i dette stræde, hed det blandt andet i indstillingen:

- Skomagerstræde er derimod et unikt navn i Odense, skrev Anders W. Berthelsen i indstillingen, men det var tre af udvalgsmedlemmerne ikke enige i.

Rådmand Jane Jegind (V), hendes partifælle Claus Houden og Kristian Guldfeldt (K) mente ikke, der var grund til at ændre strædets navn, som byrådet én gang har besluttet. De indvendte blandt andet, at vejnavnet "Skt. Albani Stræde" er godkendt af historikerne fra Odense Bys Museer, ligesom skomagerne ikke var ene om at have haft et lav i gaden - det samme havde skrædderne tilsyneladende.

Når navneforandringen for strædet formentlig alligevel bliver godkendt i byrådet, skyldes det, at Socialdemokratiet lykkedes med at skaffe flertal for det på udvalgsmødet. Enhedslistens Brian Skov Nielsen stemte sammen med de tre socialdemokrater, og dermed kommer forslaget op i byrådet, hvor det vil møde samme flertal.

I 1930'erne havde byen et Skomagerstræde. Endda med plads til sporvogne.  Alle ejendommene til venstre i billedet blev revet ned, da rådhuset skulle udvides. Til højre Brockmanns Hotel. Foto: Stadsarkivet i Odense
I 1930'erne havde byen et Skomagerstræde. Endda med plads til sporvogne. Alle ejendommene til venstre i billedet blev revet ned, da rådhuset skulle udvides. Til højre Brockmanns Hotel. Foto: Stadsarkivet i Odense

Vejnavn ændres: Enhedslisten valgte skomageren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce