Fratrædelsen skyldes ikke sagen om embedsmisbrug, lyder det fra adm. direktør i By- og Kulturforvaltningen Anne Velling.

Da pressen tirsdag var indkaldt til briefing på Odense Slot om advokatundersøgelsen i sagen om embedsmisbrug i Byggesag under By- og Kulturforvaltningen, blev det samtidig oplyst, at en højt placeret chef i forvaltningen fratræder.

Der er tale om Charlotte Moosdorf, afdelingschef for Erhverv- og Bæredygtighed, som er den afdeling, kontoret for Byggesag hører under. Men selv om nyheden om Moosdorts fratrædelse blev præsenteret sammen med offentliggørelsen af advokatundersøgelsen, så skyldes fratrædelsen ikke sagen om embedsmisbrug, forsikrer adm. direktør i By- og Kulturforvaltningen Anne Velling.

I stedet handler det om en omorganisering af afdelingen som helhed, hvor tavlen skal vaskes ren.

- Charlotte Moosdorf og jeg er er i den forbindelse nået til enighed om, at hun ikke indgår i den videre udvikling af afdelingen, forklarer Anne Velling i en pressemeddelelse.

Det fremgår af den advokatundersøgelse, der blev præsenteret, at ledelsen i forvaltningen, herunder Charlotte Moosdorf som afdelingschef, ikke har været klar over, der fandt embedsmisbrug sted i byggesagskontoret.

Avisen spurgte efter pressemødet den adm. direktør Anne Velling om, hvorfor Moosdorfs afgang drages ind i forbindelse med pressemødet og pressemeddelelsen om embedsmisbrugssagen, når de to ting ifølge Anne Velling ikke har med hinanden at gøre.

- Det er fordi, der er et tidsmæssigt sammenfald, men der er ikke et indholdsmæssigt sammenfald i forhold til den konkrete rapport og konklusionerne i den, lyder svaret fra Anne Velling.

Havde det ikke været klogere at trække Moosdorfs afgang en måned og få den her sag med embedsmisbrug af vejen først, så folk ikke sidder derhjemme og drager egne konklusioner om en sammenhæng, selv om du siger, tingene ikke hænger sammen?

- Jeg håndterer problemstillingerne efterhånden, som de opstår, uden skelen til, hvordan det ser bedst ud. Jeg er nødt til at tage fat der, hvor der er noget, og det har jeg valgt at gøre her.

  • Blichfeldt_Rune

    Af:

    Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2004. Samme år ansat på Fyens Stiftstidende. Siden 2005 på Odense-redaktionen. Har siden 2007 især dækket byudvikling. herunder emner som Odense Letbane og ombygningen af Thomas B. Thriges Gade.

Mere om emnet

Se alle
Avisen om embedsmisbruget i Odense: Løft hver en sten

Avisen om embedsmisbruget i Odense: Løft hver en sten

3
Bortvist medarbejder i Byggesag: Kontorchef vidste besked

Bortvist medarbejder i Byggesag: Kontorchef vidste besked

Advokatfirma: Sådan foregik embedsmisbruget i Byggesag

Advokatfirma: Sådan foregik embedsmisbruget i Byggesag